Prof. Hüsamettin Koçan çocuk ressamlara tavsiyede bulundu: Çocukluğunuzu yaşayın, akranlarınızla vakit geçirin, gözlemlediklerinizi ve duygularınızı resimlemeye çalışın...

10 yaşında bir ilkokul öğrencisi. Çok güzel resim yapıyor. Hem de haberlere konu olacak kadar yetenekli. Anaokulu zamanında resim yapmaya başlayan bu küçük ressamın ismi Aziz Mahmut Hüdai Demirhan. Girdiği birçok resim yarışmasında derece alan Demirhan geçenlerde Baksı Müzesi Kurucusu ve Ressam Prof. Hüsamettin Koçan ile bir araya geldi. Koçan resimlerini incelediği Demirhan’a ve ailesine tavsiyelerde bulundu. Koçan’ın tavsiyeleri başka birçok genç yeteneğin de yoluna ışık olacak türde.

10 yaşındaki Aziz Mahmut Hüdai Demirhan ressam olmak istiyor.

‘Hayatından kesitler çizmesi lazım’

Demirhan’ın birçok yaşıtı gibi internet ortamından etkilendiğini ve birçok resmini orada gördüklerinden hareketle çizdiğini söyleyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan çocukların resim çizme yeteneğinin ancak doğru şekilde yönlendirildiğinde doğru ve güzel şeyler ortaya çıkaracağına inanıyor.

Demirhan’ın yaptığı resimler ile ilgili de “Evet bu resimler çocuğun hayal dünyasını ve yeteneğini ön plana çıkaran resimler. Böyle devam etmesi lazım. Annesini, babasını, köyünü, yaşadığı çevreyi çizmesi lazım. Veya hayatından kesitler çizmesi lazım” diyor ve çocukların ancak hayattan, gerçek kesitler çizerek gelişebileceğinden bahsediyor.

Çocuklar çocuklarla vakit geçirsin

İçine kapanık, evden dışarı çıkmayan çocuklar için de önerilerde bulunan Prof. Koçan 10 yaş grubundaki çocukların mutlaka kendisi gibi ‘çocuk’ arkadaşlarıyla vakit geçirmesi gerektiğine değiniyor. “Çocuklar arkadaşları ile bolca vakit geçirmeli” diyen Koçan çocukların birbirleriyle yarışmasının, hatta küsüp barışmasının gelişimleri için çok faydalı olduğunu söylüyor.

Demirhan’ın çizimlerini ayrıca takip edeceğini, kendisine kaynak kitaplar da hediye edeceğini ve onu Baksı Müzesi’ndeki ilk etkinlikte ağırlayacağını söyleyen Koçan iletim bilgilerini verdiği Demirhan’ın annesine çocuk ressamın çizdiği tüm resimleri görmek istediğini söyledi.

Baksı Müzesi’nde bir yaratma yolculuğu