Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Reha Erdem'in üç filmi 'Beş Vakit', 'Koca Dünya' ve 'Neandria' bugünden itibaren ABD'nin önde gelen müzelerinden Smithsonian Ulusal Asya Sanatı Müzesi’nde gösterilecek. Gösterimlere Reha Erdem de katılacak

Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden Reha Erdem’in filmlerinden bir seçki ABD’nin başkenti Washington D.C.’de izleyiciyle buluşuyor. Yönetmenin filmleri Smithsonian Ulusal Asya Sanatı Müzesi’nin (The National Museum of Asian Art) programında gösterilecek.

Reha Erdem’in ödüllü filmleri Smihtsonian’da

Bugün başlayacak gösterimler 15 Eylül’e kadar sürecek. Seçkide Ankara Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise En İyi Senaryo dallarında ödül kazanan ‘Beş Vakit’ (2006), 2016’da dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra Adana Altın Koza Film Festivali’nde de En İyi Film ve Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan, Türk sinemasının en iyi filmlerinden ‘Koca Dünya’ ve geçen yıl Varşova Film Festivali’nde prömiyerini yapan ‘Neandria’ gösterilecek.

Smithsonian Enstitüsü’nün ilk sanat müzesi de olan ve 1923’te açılan Ulusal Asya Sanatı Müzesi Asya tarihi ve kültürüne dair koleksiyonuyla dünyanın en önemli müzelerinden biri. Washington DC’deki Amerikan Türk Derneği ile ortaklaşa gerçekleşecek gösterimlere Reha Erdem de katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Ve Harbiye’den Ludovico Einaudi yağmurla geldi, geçti