Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü kurucuları arasında yer alan eğitimci ressam Prof. Zafer Gençaydın 83 yaşında hayata veda etti. Sanatçı kariyeri boyunca 30 kişisel sergi açmıştı.

Ressam Zafer Gençaydın 83 yaşında yaşamını yitirdi. 1970’lerden itibaren soyut dışavurumcu çalışmalara imza atan ressam, sanatçı kişiliğinin yanı sıra ressam yönüyle de biliniyordu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün kurucularından biri olan ressam, fakültenin iki dönem dekanlığını da üstlenmişti.

Zafer Gençaydın 30 kişisel sergi açtı

Tabloları çeşitli müze ve galerilerde sergilenen Prof. Dr. Zafer Gençaydın’ın eserlerinin önemli bir bölümü Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde. 1941’de Ankara’da dünyaya gelen sanatçı,  1965’te Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümünü bitirdi. Eğitimine Almanya’da devam eden sanatçı 1977’de Berlin Güzel Sanatlar Yüksekokulu Resim Bölümü’nü dereceyle bitirdi. 1977 – 1978 yılları arası aynı okulun Görsel İletişim Bölümü’nde ‘Film Yapısının Temelleri-Resim Ses İlişkileri’ seminerlerine katıldı. 1978 – 1983 Gazi Üniversitesi Resim-İş Bölümü’nde görev yaptı. Resim çalışmalarının yanı sıra akademik kariyerine de devam eden sanatçı 1994 yılında profesör oldu.

Ankara Resim Heykel, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde eserleri yer alan Zafer Gençaydın, Türkiye ve yurtdışında birçok karma sergiye katıldı ve ödüller aldı. Kazandığı birçok ödül arasında 1980 ORHS Başarı Ödülü, 1987 Ankara Sanat Kurumu ödülü bulunuyor. 30 kişisel sergi açan sanatçının üç kitabı ve çok sayıda deneme ve araştırma yazıları yayınlandı.

FBI’ın bulduğu Monet tablosu sahibine iade edilecek