Robert De Niro ve eski asistanı Graham Chase Robinson arasındaki ihtilaf mahkemede çözüldü. Mahkeme, davada birbirini suçlayan taraflardan Robinson'u haklı bularak De Niro'nun şirketini 1.2 milyon dolar tazminat ödemeye hükmetti. De Niro'yu ise cinsel ayrımcılık suçlamasından akladı. 

Usta oyuncu Robert De Niro eski asistanına yönelik cinsel ayrımcılık ve misilleme iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. New York’taki mahkemede jüri, ünlü aktörün şirketinin davacı asistana 1.2 milyon dolar ceza ödemesini hükme bağladı. Öte yandan aynı mahkeme, 80 yaşındaki usta oyuncuyu  kişisel olarak suçlu bulmadığını da açıklayıp suçlamayı düşürdü.

Hatırlanacağı üzere Graham Chase Robinson, eski patronu De Niro’yu istismarcı ve aşağılayıcı biri olmakla itham edip kendisinden şikayetçi olmuştu. New York’ta geçen hafta görülmeye başlayan davada taraflar birbirleriyle yüzleşirken gergin anlar da yaşanmıştı.

Eski asistanının hakkındaki iddialarını kesin bir dille reddeden Robert De Niro, duruşmada kendisini tutamayıp ‘yazıklar olsun’ diye bağırdı. Karşılıklı olarak birbirlerinin aleyhinde şikayetçi olan tarafların duruşmaları yüksek tansiyonlu bir ortamda devam ederken yargılama süreci basında geniş yer bulmuştu. Çok önemli bir randevuya asistanının onu uyandırmaması nedeniyle katılamadığını söyleyen 80 yaşındaki aktör, bir dönem şirketinine yönetici olarak da atadığı Robinson’a yönelik tazminat davası açtı.

‘Dört yıldır işsizim’

Robert De Niro’nun kendisini hizmetçisi olarak gördüğünü hatta sırtını kaşımasını dahi istediğini iddia eden Robinson, görev tanımında bu sorumlulukların bulunmadığını hatırlattı. Eski patronuyla yollarını ayırdıktan sonra 638 işe başvurmasına rağmen dört yıldır çalışamadığını söyleyen Robinson, “Çok aşağılandım ve kendimi çok yargılanmış hissediyorum. O kadar zarar görmüş hissediyorum ki yaşama sevincimi kaybettim. Kariyerimi kaybettim. Finansal bağımsızlığımı da kaybettim. Ben her şeyi kaybettim” dedi.

Sekiz gün süren ifade ve beş saatlik müzakerenin ardından jüri kararını açıkladı. Her iki tarafın birbirinden şikayetçi olduğu duruşmada jüri, Robert De Niro tarafından yöneltilen suçlamaları haklı bulmadı. Hollywood yıldızı, eski asistanını 450 bin dolardan fazla havayolu milini kişisel hesabına aktarmak ve şirket fonlarını kötüye kullanmakla suçlamıştı. Oyuncunun, eski asistanına yönelik iddiaları suç kapsamında değerlendirmeyen mahkeme asistan Graham Chase Robinson’un iddiaları haklı bulup De Niro’nun şirketini sorumlu buldu. Şirketi 1.2 milyon dolar ödemeye mahkum etti. Mahkeme De Niro’yu cinsiyet ayrımcılığından veya misillemeden sorumlu tutmadı.

Mahkeme çıkışında De Niro ve şirketinin avukatı Richard C. Schoenstein, jürinin De Niro’yu hatalı bulmamasından memnun olduğunu söyleyip “Bay De Niro temize çıkarıldı” dedi. Robinson’u temsil eden hukuk firmasının başkanı David Sanford ise “Robinson, Canal’a karşı açtığı davayı kazanmakla kalmadı, aynı zamanda jüri, De Niro’nun kendisine yönelik iddialarının yersiz olduğunu tespit ederek Bayan Robinson’u tamamen haklı çıkardı” dedi.

 

Yılın rekoru Picasso’dan: Ünlü tablosu 139 milyon dolara satıldı