Robert de Niro'nun efsanevi oyunculuğuyla hafızalara kazınan 1976 tarihli 'Taksi Şoförü' filmi hakkında heyecan uyandıran bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre Travis Bickle, karakteri Uber reklamıyla yollara geri dönecekti. Ancak gerçek bundan biraz farklı.

İngiltere’de yayınlanacak olan Uber reklamı, sinemaseverlerde heyecana neden oldu. İnternette dolaşan bir iddiaya göre Robert De Niro, 1976 yapımı ‘Taksi Şoförü’ filmindeki Travis Bickle rölünü tam 47 yıl sonra yeniden canlandıracaktı. Kült yapımın hayranlarını şaşırtan bu gelişme tartışmaları da beraberinde getirdi. Tartışmalarda öne çıkan eleştirilerden biri de Travis Bickle karakterinin trafik ve toplumsal hayat konusunda örnek teşkil edecek yapıda olmadığı yönünde. Tüm bu tartışmaların ışığunda ise taraflardan açıklama gecikmedi.

Robert De Niro cephesinden açıklama geldi

Bilindiği üzere Robert De Niro uzun süredir ‘Taksi Şoförü’nün de devam filminin çekilmesini istiyor. Üzerinden neredeyse 50 yıl geçen yapımın devam filminin gelmesi de tıpkı bu reklam filmi iddiaları gibi uzun süre tartışılmıştı. Bazı eleştirmenler bunu “garip bir hamle” olarak değerlendirmişti. Travis Bickle karakterinin Uber reklamı ile geri döneceği iddialarına filmin senaristi Paul Schrader’dan veryansın gelmişti. Schrader, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda “Eğer şanslıysam bunu hiç görmeyeceğim” demişti.

Robert De Niro ve Uber’in temsilcilerinden Paul Schrader’ı rahatlatacak açıklama Variety’ye geldi. Reklam filmi söylentilere konu olduğu şekliyle hayata geçirilmeyecek. Taraflar halihazırda bir reklam filmi çalışması üzerine çalışsalar da bu, 1976 yapımı ‘Taksi Şoförü’nden ilham almayan bir proje olacak. Her iki taraf da bunu açık bir dille açıkladı. Uber, Robert De Niro’nun İngiltere’deki bir reklamında yer alacağını doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada “Aktörle Londra’da, yılın ilerleyen dönemlerinde başlayacak yeni kampanya için çekimler yapıyoruz” denildi.

Robert de Niro: Türk dünyasından birini oynayacak olsam Atatürk’ü oynamak isterim