Oyuncu Robert De Niro'nun hedefinde yine eski Başkan Donald Trump var. Oyuncu Trump'ın davasında 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmasından son derece memnun: “Olması gerektiği gibi. Adalet yerini buldu. Bu kadar."

Oscar ödüllü Robert De Niro Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’ı eleştirmekten hiçbir zaman çekinmedi. Hatta bir keresinde ‘Kızgın Boğa’ filmindeki boksör rolünden referansla yumruk atmak istediğini bile söyledi. ABD ve Dünya siyasetine dair sözünün zaten esirgemeyen biri ama Trump söz konusu olduğunda çok da sert. Ve oyuncu bir kere daha Trump’ı hedef aldı.

Robert de Niro New York’ta ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim kampanyası için düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Buluşma yeri manidardı. Trump’ın tarihi “sus payı” davasının görüldüğü Yüksek Mahkeme’ye birkaç metre mesafedeydi. Oyuncu “Bu gibi palyaçoların ancak acımasız diktatörlere dönüştükten sonra ciddiye alınmaya başlandığını gösteren tarih derslerini unuttuk. Ama Trump sayesinde ikinci bir şansımız var ve artık kimse gülmüyor. Kendisini oylarımızla bu kez nihai olarak durdurmanın zamanı geldi” dedi.

‘Palyaçonun teki’

Robert De Niro eski Başkan Donald Trump’ın davasında 34 suçlamanın tamamından suçlu bulunmasından son derece memnun: “Olması gerektiği gibi. Adalet yerini buldu. Bu kadar.”

Trump’ın Beyaz Saray’a dönmesi halinde sivil özgürlüklerin ve seçimlerin yok olacağını söyleyen de Niro “Eğer Beyaz Saray’a girerse bir daha asla çıkmayacağını söyleyebilirim. Biz New Yorklular kendisini önemli biri gibi göstermeye çalışan bayağı ve ahlaksız bir emlak pazarlamacısı ve attığı yalanlarla gazetelere çıkmaya çalışan iki paralık bir çapkın iken tahammül edebiliyorduk. Palyaçonun teki. Onu kimse ciddiye almıyordu. Şimdi ciddiye alınıyor” dedi.

De Niro, Donald Trump’a eleştirilerinin yanı sıra ABD Başkan Joe Biden’ın ‘Snapped’ adlı yeni seçim kampanyası reklamına da sesini verdi. 30 saniyelik videoda Robert De Niro doğrudan hitap ettiği Donald Trump’tan “kontrolden çıkmış biri” diye bahsediyor ve eski ABD Başkanının “intikam” almak için her şeyi göze alacağını söylüyor.

‘Sus payı’ davasında tarihi karar: Trump suçlu bulundu