Iron Man olarak kalplere kazınan Robert Downey Jr., Marvel evrenine kötülerin kötüsü olarak bilinen Doctor Doom olarak geri döneceğini açıklamış, hayranlarını şaşırtmıştı. Oscarlı oyuncu rolü nasıl kabul ettiğini ve sürecin perde arkasını anlattı.

Iron Man rolüyle Marvel evrenin en sevilen kahramanlarından biri olan Robert Downey Jr. hayranlarını şaşırtmış ve veda ettiği seriye Marvel’in en büyük kötü adamlarından Doctor Doom olarak döneceğini duyurmuştu. Hayranlar oyuncunun Marvel’a dönmesine sevinse de rolü hakkında endişesi olanlar vardı. Downey Jr. sürecin nasıl geliştiğini anlattı.

Oscarlı oyuncu The Hollywood Reporter’ın Award Chatter podcast programına katıldı. Marvel’a dönüşünün yaklaşık bir yıl önce konuşulmaya başlandığını Marvel Stüdyoları’nın başkanı Kevin Feige ile her zaman iletişim halinde olduklarını anlattı. Ve günün sonunca Feige, Robert Downey Jr.’ı Marvel’a döndürmenin bir yolunu bulduğunu söylemiş: “Feige benimle Doctor Doom fikrini paylaştı. Nasıl geriye doğru değil de ileri gidebiliriz, nasıl beklentileri boşa çıkarmayız, beklentileri aşıp herkesi şaşırtmaya nasıl devam ederiz, dedi. Ardından da bana Victor Von Doom’u doğru yola sokmaya ne dersin” önerileriyle geldi.”

Downey Jr. da karakteri incelemiş ve etkilenmiş. En sonunda “Tamam bu işte varım” diyerek rolü kabul etmiş. Evrende iyi kahramanların en büyük düşmanı olarak bilinen Doctor Doom, Marvel evreninde Iron Man, Spider-Man, Hulk ve Silver Surfer gibi birçok karaktere de düşman. Yani Robert Downey Jr. kendine düşman olacak. Doctor Doom karakteri daha önce Josh Trank’in yönettiği 2015 tarihli ‘Fantastik Dörtlü/Fantastic Four’ filminde Toby Kebbell tarafından canlandırılmıştı.

‘Avengers : Doomsday’ ve ‘Avengers: Secret Wars’ sırasıyla 2026 ve 2027 yıllarında gösterime girecek. Downey’nin iki filmdenn 80 milyon doların üstünde kazanması bekleniyor.

Robert Downey Jr. Marvel’a dönüyor ama Ironman olarak değil