Iron Man rolüyle Marvel evrenin en sevilen kahramanlarından biri olan Robert Downey Jr.'ın bir şekilde evrene dönmesi isteniyordu. Bu oldu ama başka şekilde. Oyuncu Marvel'in en büyük kötü adamlarından Doctor Doom'u oynayacak.

Söz konusu Marvel evreni olunca hafızalara kazınan bazı roller var. Robert Downey Jr.’ın ‘Yenilmezler/Avengers’ filmindeki Iron Man rolü onlardan biri. 2019’da vizyona giren ‘Yenilmezler: Son Oyun/ Avengers: Endgame’ ile Iron Man rolüne veda eden Downey Jr.’ın hayranları uzun zamandır oyuncunun Marvel evrenine dönmesini bekliyordu. İstedikleri oldu, ancak tam hayal edilen şekliyle değil…

Marvel Sinematik Evreni (MCU) San Diego Comic Con 2024 etkinliğinde iki yeni Avengers filminin isimlerini ve vizyon tarihlerini açıkladı. ‘Avengers: Doomsday’ ve ‘Avengers: Secret Wars’ filmleri 2026’da vizyona girecek.

Etkinliğin en büyük sürprizi bu değildi. Maskeli bir şekilde sahneye yürüyen kahramanın arkasından sürpriz bir isim çıktı. Robert Downey Jr.’ın Marvel’a Doctor Doom olarak geri döneceği açıklandı. Evrende iyi kahramanların en büyük düşmanı olarak bilinen Doctor Doom, Marvel evreninde Iron Man, Spider-Man, Hulk ve Silver Surfer gibi birçok karaktere de düşman. Yani Robert Downey Jr. kendine düşman olacak!

Robert Downey Jr., Doctor Doom kostümüyle dönüş duyurusundan birkaç dakika önce…

Oyuncu maskesini çıkardığı an salondan çığlıklar ve alkışlar yükseldi. Herkes onu efsanevi rolü Iron Man olarak görmeye hazırdı ancak o büyük bir sürpriz yaptı. Kalabalığa da “Karmaşık karakterler oynamayı seviyorum” diye seslendi.

Doctor Doom karakteri daha önce Josh Trank’in yönettiği 2015 tarihli ‘Fantastik Dörtlü/Fantastic Four’ filminde Toby Kebbell tarafından canlandırılmıştı. Böylece bir süredir çizgi roman uyarlamalarından uzak kalan Downey Jr., Doctor Doom rolüyle bir kez daha Marvel’a geri dönmüş olacak.

‘Örümcek Adam’ dizisi dönebilir: Marvel ‘Belki bir gün’ diyor