Roger Waters İletişim Başkanlığı’nın yayınladığı Gazze videosunu paylaştığı için kendisine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Yapılan filmi "mükemmel, şefkatli, güzel ve gerçek" diyerek övdü.

Söz konusu işgal altındaki Filistin olunca yıllardır sözünü esirgemeyen isimlerinden başında Pink Floyd’un efsanevi solisti Roger Waters geliyor. Müzisyen İsrail’in Gazze işgalinin ilk gününden itibaren de bu tutumunu devam ettirdi. Kimi zaman sahneden kimi zaman sosyal medya hesaplarından tüm dünyayı Filistin’e desteğe çağıran Waters İletişim Başkanlığı’nın yayınladığı Gazze videosunu paylaştığı için kendisine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

İletişim Başkanlığısavaşın yıldönümü olan 7 Ekim’de İsrail’in Gazze saldırılarının ‘soykırım’ olarak dünya çapında kabul gördüğünü, bunun müzeler ve filmler aracılığıyla hatırlandığı bir geleceği anlatan İngilizce bir kısa filmi yayınlamıştı.


Waters sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yapılan filmi övdü: “Size ve Türkiye halkına Filistin’deki kardeşlerimizin soykırımına karşı Batı’da tek ses olarak durduğunuz için teşekkür etmeliyiz, teşekkür ederiz. Yaptığınız film mükemmel, şefkatli, güzel ve gerçek ve 2040 yılında da hatırlanacak.”

Ancak Waters’ın teşekkürü herkesi memnun etmedi, kimi sosyal medya kullanıcıları hayal kırıklığına uğradıklarını söyleyen paylaşımlar yaptı.

Roger Waters ve David Gilmour anlaştı: Pink Floyd kataloğu 400 milyon dolara Sony’nin