Roma imparatoru Elagabalus(MS 204-222) bir erkek olarak dünyaya geldi, gençlik yıllarında kendini kadın olarak tanımladı. İngiltere'deki bir müze Elagabalus'un yönelimini dikkate alarak sergilerde kendisinden kadın olarak bahsedeceğini duyurdu.

Antik Roma imparatoru Elagabalus(MS 204-222) bir erkek olarak dünyaya geldi, gençlik yıllarında kendini kadın olarak tanımladı. Ve cinsiyet değiştirme ameliyatı yapabilecek bir doktor bulmak için çabaladı.

Şimdi İngiltere’deki Kuzey Hertfordshire Müzesi, Antik Roma imparatoru Elagabalus’un yönelimini dikkate alarak sergilerde kendisinden kadın olarak bahsedeceğini açıkladı.Kuzey Herts Konseyi’nin İş ve Sanatlar İcra Komitesi üyesi Keith Hoskins ise bu konuda şunları söylüyor:

“Geçmişteki kişilerin zamansal belirleyicilerine, şu anda olduğu gibi, duyarlı olmaya çalışıyoruz; bu sadece nazik ve saygılı bir davranıştır. Elagabalus’un bir kadın olarak tanımlandığını ve hangi zamirlerin kullanılması gerektiğini açıkça belirttiğini biliyoruz. Bu, zamirlerin yeni bir şey olmadığını gösteriyor.”

Birmingham Üniversitesi 2021’de yayınlanan bir makalede ise Elagabalus’a dair şunlar söyleniyor:

“Elagabalus, en tartışmalı Roma imparatorlarından biri olarak kabul edilir. Elagabalus’un arabacı ve eski köle olan Hierocles ile evlendiği de biliniyordu.Hierocles’ın karısı veya metresi olarak anılmayı seviyordu. İmparatorun ayrıca sık sık peruk ve makyaj giydiği, ‘dominus’ (lord) yerine ‘domina’ (lady) olarak adlandırılmayı tercih ettiği ve cinsiyet değiştirme ameliyatını gerçekleştirebilecek bir doktora yüklü miktarda para teklif ettiği biliniyor.”

Vajina Müzesi yeniden açıldı: İlk sergi ‘çikolata kisti’