Hakkında birden fazla cinsel istismar ve saldırı davası olan yönetmen Roman Polanski bu kez 1973 yılında reşit olmayan birini cinsel istismarla suçlanıyor. Polanski'nin yargılanacağı duruşmanın tarihi Ağustos 2025 olarak açıklandı.

Hakkında birden fazla cinsel istismar ve saldırı davası olan yönetmen Roman Polanski bu kez 1973 yılında reşit olmayan birini cinsel istismarla suçlanıyor.

Jeffery Epstein ve Bill Cosby gibi isimlerin cinsel saldırı ve istismar davalarındaki kurbanları temsil eden  Avukat Gloria Allred salı günü düzenlediği basın toplantısında yargıcın Polanski’nin duruşma tarihini Ağustos 2025 olarak belirlediğini doğruladı. Adı açıklanmayan kadın 16 yaşındayken yönetmenin kendisini tecavüz ettiğini söylüyor.

‘Adaleti sağlamak için dava açıyorum’

Avukat Allred kadının Polanski’yle bir partide tanıştığını ve aylar sonra onu yemeğe davet ettiğini söyledi. İddiaya göre kadının reşit olmadığını biliyordu, ancak gece boyunca ona alkol verdi ve kadını Los Angeles’taki evine götürdü. Kadın 2017’de ilk kez bu konuyu dile getirmiş, ancak yönetmenin adını açıklamamıştı. İsmi açıklanmayan kadın “Polanski’ye karşı dava açmaya karar vermem gerçekten uzun zaman aldı ama sonunda karar verdim. Adalet ve hesap verebilirliği sağlamak için dava açıyorum” dedi. Polanski’nin avukatı iddiaları reddetti.

Yönetmen  Roman Polanski 1977’de 13 yaşında olan Samantha Geimer’e ilaç ve içkiyle uyuşturduktan sonra tecavüz etmiş ve tecavüz, reşit olmayan birine uyuşturucu sağlama ve sodomi suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Yönetmen suçunu itiraf ettikten sonra ABD’de 42 gün hapis yattı, sonra serbest bırakıldı. Tekrar cezaevine girme tehlikesi belirince de 1978’de ABD’den Fransa’ya kaçtı. O günden beri de birçok platformda bu gerçekle karşı karşıya ve sürekli protesto ediliyor. 2017 ve 2019 yılları arasında dört kadın da Polanski’yi 1970’lerde kendilerini taciz etmekle suçlamıştı.

Polanski’nin eşi sordu, tecavüz kurbanı Samantha Geimer cevapladı