Türkiye'de çok sevilen Rus piyanist Evgeny Grinko'dan bu sevgiye teşekkür niteliğinde bir çalışma geliyor. Bugüne kadar Türkiye'de 158 konser veren piyanist, Âşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şarkısını yeniden yorumladı.

Türkiye’nin dört bir yanında verdiği konserlerle geniş kitlelere ulaştı. Şimdi de Türk kültürünün en önemli ögelerinden birine, halk müziğine dokunuyor. Rus piyanist Evgeny Grinko, bir Aşık Veysel klasiği Uzun İnce Bir Yoldayım’ı yeniden yorumladı. Şarkıyı 17 Mayıs’ta dinleyebileceğiz. Eser, sanatçının kendisi tarafından düzenlenmiş ve kaydedilmiş bir piyano versiyonu. Edirne’den Van’a, Hatay’dan Trabzon’a birçok kenti ziyaret eden Rus müzisyen, Türkiye çapında 158 konser verdi.

Daha önceden yayınladığı ‘Outtakes’ adlı kısaçalarında İran şarkısı ‘Jane Maryam’ı dahil eden Evgeny Grinko, böylece Türkçe bir parçayı da repertuvarına ekledi. Spotify verilerine göre en çok dinleyiciye sahip oldu beş şehir de Türkiye’de yer alan Rus piyanistle daha önce yaptığımız röportajda İstanbul’a duyduğu aidiyeti anlatmıştı. Bebek ve Moda sahilinde yürümeyi buralarda çay içmeyi seven müzisyen Türk müziğinden etkilendiğini ve böylesi bir çalışmaya imza atacağını belirtmişti.

Evgeny Grinko: Türk dinleycisine teşekkür etmek istedim

Evgeny Grinko, Aşık Veysel’in ölümsüz eserini seçmesinin sebebini şöyle açıklıyor; “Öncelikle şarkının sözleri beni çok derinden etkiledi ve de Aşık Veysel’in müzikal yaklaşımını kendime yakın hissettim. Şarkıyı her ne kadar enstrümantal olarak kaydetmiş olsam da sözleri hayatı çok sade ama etkileyici bir dille anlatıyor. Ayrıca Türkiye’de, Azerbaycan’da ve İran’da verdiğim konserlerde kat ettiğim binlerce kilometre beni bu şarkıya daha da yakın hissettirdi. Aslında bu şarkıyla bugüne dek konserlerime gelen Türk dinleyicilerime bir teşekkür etmek istedim”

‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ Evgeny Grinko’nun yanında yayınlayacağı ‘Outtakes 2’ adlı çalışmasının ilk parçası olma özelliği de taşıyor. Kısaçalarda yer alacak diğer iki eser ise ‘Once Upon A Time’ ve ‘Velvet Elephant’. İleride yayınlanacak ‘Outtakes’ albümünün devamı niteliğindeki bu kısaçalar 21 Haziran’da dinleyiciyle buluşacak.

Evgeny Grinko: İstanbul’da çay içmeyi çok seviyorum