2000 yapımı 'Gladyatör' filminde Maximus karakterini canlandıran Russell Crowe, yeni Gladyatör filminden sıkılmış gibi görünüyor. Rol almadığı bir filmle ilgili kendisine yöneltilen yüzlerce sorudan bıktığını söyleyen oyuncu "Bu kadar çok soru sorulduğu için bana para ödemeliler" diyor.

Bazı oyuncular, canlandırdıkları rol ile bütünleşir. O rol, oyuncunun kariyeri için bir dönüm noktası olur, belki de adının önüne bile geçer. Bu durum şans mıdır yoksa bir süre sonra dezavantaja mı dönüşür bilinmez lakin belki Russell Crowe’un yeni açıklamaları bu konu üzerine düşünmenize vesile olur.

Crowe, 2000 yapımı ‘Gladyatör’ filminde Maximus karakterini canlandırmış, performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı. Ridley Scott’un epik aksiyon filmi ‘Gladyatör’ün yeni bir hikaye ve oyuncu kadrosuyla geri döneceği haberleriyle birlikte gözler doğal olarak Crowe’a çevrildi. Yeni filmde yer almayacak oyuncuya her fırsatta yeni filmle ilgili yorumları soruluyor. Verdiği bir demeçte filmin geri dönmesine sevindiğini, yönetmen Scott’un tüm hazırlıkları yaptığına inandığını söylese de belli ki artık bu konudaki sorulardan sıkılmış.

‘Yerin iki metre altındaki bir ölüyüm’

Oyuncu bu durumu, geçen hafta katıldığı bir etkinlikte dile getirdi. Karlovy Vary Film Festivali’nde düzenlenen bir basın toplantısında, “İçinde bile olmadığım bir film hakkında yanıtlamak zorunda kaldığım ve bu kadar çok soru sorulduğu için bana para ödemeliler. Bunun benimle hiçbir ilgisi yok; o dünyada ben ölüyüm, yerin 2 metre altındayım, hepsi bu.”

Bu arada yeni film için heyecanını da dile getirmekten geri durmadı: Kadroya ya da hikayeye dair hiçbir şey bilmiyorum. Ben ölüyüm! Ama eğer Ridley, 20 yıl sonra hikayenin ikinci bir bölümünü yapmaya karar verdiyse, kesinlikle çok güçlü nedenleri vardır. Bu film muhteşem olacak, başka bir şey olarak düşünemiyorum.”

Yeni başrol Paul Mescal

Yeni filmin başrolünde son olarak ‘Güneş Sonrası/ Aftersun’ ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığı kazanan Paul Mescal yer alıyor. Mescal, Maximus ve sevgilisi Lucilla’nın oğlu Lucius’u canlandıracak. Devam filmi, ilk filmin bitiminden yıllar sonra başlayacak ve Lucius’un yetişkin bir adam olarak hikayesini anlatacak. ‘Gladyatör 2’nin Kasım 2024’te vizyona girmesi bekleniyor. 

‘Gladyatör 2’nin çekimlerinde kaza: Altı kişi yaralandı