The Killers'ın Batum konseri skandala neden oldu. Sahneye Rus müzisyeni çıkaran Amerikalı grup, Batum'da tepkiyle karşılandı. 'Hepimiz kardeşiz' mesajı vermek isteyen solist, ıslıklanırken seyircilerin bir bölümü de konseri terk etti. Performans sonrası solist Gürcü müzikseverlerden özür diledi.

Amerikalı grup The Killers’ın, Gürcistan’ın Batum kentinde verdiği konserde bir Rus müzisyeni sahneye çıkarması krize neden oldu. Ülkenin Karadeniz kıyısında yer alan ve Türklerin de sık sık ziyaret ettiği Batum’da sahneye çıkan grubun konseri büyük bir coşkuyla başlamıştı. Salı günü gerçekleşen konserde Amerikalı topluluk, performansları esnasında sahneye Rus bir müzisyeni davet etti. Gösterinin bir parçası olarak müzisyen ‘Unknown’ şarkısında bateri çalacaktı.

Gürcistan’ın Batum kentindeki salonda konseri izleyen binlerce izleyici karşısında sahneye çıkardığı Rus müzisyenle birlikte “hepimiz kardeşiz” mesajı veren The Killers grubunun solisti Brandon Flowers, büyük tepkiyle karşılaştı. Grubun vermek istediği mesaj salonda ters tepti. Flowers’ın sözleri sonrası Karadeniz Arena’yı dolduran izleyiciler grubu ıslıklamaya başlarken müzikseverlerin bir bölümü de salonu terk etti. Öte yandan Brandon Flowers’ın Rus müzisyeni sahneye davet etmeden önce sahneye yakın seyircilere “Buranın kurallarını bilmiyoruz ama sizce bir Rus’u sahneye davet etmek uygun mu?” diye sorması tepkiyi yaratan ilk kıvılcım oldu.

Gürcistan dönüşü özür dilediler

The Killers grubunun 42 yaşındaki solisti Brandon Flowers, hiç beklemediği tepki karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Gerginliği düşürmek için konuşmasını sürdüren grubun solisti izleyicileri pek de sakinleştirmeyi başaramadı. Konser sonrası yaşanan bu gerginlik üzerine solist Flowers, sözlerinden ötürü Gürcü müzikseverlerden özür diledi. Rusya, 2008 yılından bu yana Gürcistan’ın kuzeyinde askerlerini bulunduruyor ve ülkenin yaklaşık yüzde 20’sini işgal altında tutuyor.

Mahallenin sert abisi James Hetfield 60 yaşında