Salon İKSV, nisan ayı programını duyurdu. Yerli sahnenin yükselen isimlerinin yanı sıra Amerikalı elektronik müzik ikilisi Boy Harsher karanlık ve bir o kadar da ritmik ezgileriyle Salon’a konuk olacak.

6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası etkinliklerine bir süre ara veren Salon nisan programını duyurdu. Salon’un ilk konukları 14 Nisan’daki konseriyle RSPC. 2009’da Armonycoma or sit ve Ağaçkakan tarafından kurulan rap topluluğunu Roadside Picnic adıyla da biliyoruz.

Yeni albümleri ‘FFF’in lansman konserinde müzikseverlerle buluşacak olan elektronik ve breakbeat esintili hiphop ikilisini, sanatçı arkadaşları Nilipek, Kıvılcım Konca, Çiğ & Oldeaf de sahnede yalnız bırakmayacak. RSPC’nin ardından bu kez sahne sırası Barış Demirel’de. Son dönemdeki çalışmalarıyla iyi bir çıkış yakalayan tropetçi, yeni albümünün lansmanını 15 Nisan akşamı Salon’da yapacak.

Salon’a Amerikalı misafirler

27 ve 28 Nisan’da Salon Amerikalı misafirlerini ağırlayacak. Karanlık ezgileri dans müziğiyle harmanlayan Boy Harsher, ilk kez İstanbul’da. Elektronik müzik topluluğu son olarak ‘Burn it Down’ isimli teklilerini 2022 yılında yayınlamıştı. Depeche Mode ve Pet Shop Boys gibi efsaneleri şu an canlı dinleyemesek de o yolda ilerleme gayesinde olan genç kuşağın bu üretken ikilisini kaçırmayın diyoruz.

Dünya Caz Günü kutlanıyor

29 Nisan’da alternatif müziğin önemli bestecilerinden Can Kazaz, aylar süren sessizliğinin ardından Salon’da sahne almaya hazırlanıyor. Ayın son gününde Dünya Caz Günü şerefine Ishmael Ensemble, Salon’da. Saksafon sanatçısı Pete Cunningham tarafından kurulan topluluğun ‘Visions of Life’ albümü BBC tarafından yılın albümü seçilmişti.

Batı’dan dışlanan Rus sanatçılar yeni rotalar buldu