Salt Beyoğlu ve Salt Galata'da geçen yıl ziyaretçilerle buluşan 'Sahnede 90'lar sergisi Almanya yolcusu. 14 Nisan'a kadar Kunstverein Hamburg'da sergilenecek seçki ziyaretçileri Türkiye'nin 90'lı yıllarına götürüyor.

15 Eylül 2022–2 Nisan 2023’te Salt Beyoğlu ve Salt Galata’da düzenlenen ‘Sahnede 90’lar’ Almanya’ya taşınıyor. Türkiye’nin 1990’lı yıllarından sanat üretimlerini bir araya getiren sergi 14 Nisan tarihine kadar Kunstverein Hamburg’da yer alacak. Düzenlendiği dönemde büyük ilgi gören sergi muhtelif kaynaklardan toplanmış arşivlere dayanıyor ve canlı performanslardan video kliplere uzanan çeşitlilikte çarpıcı üretimleri bir araya getiriyor.

Beyoğlu’ndan Kunstverein Hamburg’a

Sergi 1990’lı yılların performans üretimlerine yoğunlaşarak kültür, sanat ve eğlence tarihine çok yönlü bir bakış getirmişti. Bu dönemde parklarda, eğlence mekânlarında, tarihî alanlarda ve terk edilmiş yapılarda görünürlüğü artan performans temelli üretimler ile popüler kültür arasında bağlantılarını ziyaretçilere sunuyor.

Sergi 14 Nisan’a kadar açık kalacak.

Kunstverein Hamburg’daki sunum L’Internationale’nin “Our Many Europes” projesi kapsamında 15 Eylül 2022–2 Nisan 2023’te Salt Beyoğlu ve Salt Galata’da düzenlenen sergiden seçilmiş işleri içeriyor. Amira Akbıyıkoğlu tarafından araştırmacı Mine Söyler ve tasarımcı Emirhan Altuner’le birlikte programlanan sergi Salt işbirliğiyle ziyarete açılacak.

Haliç kıyısında Tate Modern koleksiyonu: Artİstanbul Feshane’de sanat tarihine yolculuk