İstanbul yeni bir sanat merkezine daha kavuştu! Muratcan Sabuncu'nun kurduğu, Sergen Şehitoğlu'nun sanat danışmanlığını üstlendiği YUNT, Sultanbeyli'de kapılarını açtı. Mekanın ilk sergisi ise küratörlüğünü Emre Zeytinoğlu'nun üstlendiği 'Şehir Nerede?'

İstanbul yeni bir sanat merkezine daha kavuştu. Muratcan Sabuncu’nun kurduğu, Sergen Şehitoğlu’nun sanat danışmanlığını üstlendiği YUNT, Sultanbeyli’de kapılarını açtı.

Mekanın ilk sergisi ise küratörlüğünü Emre Zeytinoğlu’nun üstlendiği ‘Şehir Nerede?’ oldu.  İstanbul’a nostaljik yaklaşımların ya da geleceğe ait iyileştirici düşüncelerin dışında, şehrin bugünkü gerçeğini sorgulayan sergide M. Cevahir Akbaş, Setenay Alpsoy, Sercan Apaydın, Can Aytekin, Antonio Cosentino, Mustafa Duymaz, Ahmet Elhan, Murat Germen, Sinan Logie, Mustafa Pancar, Rüçhan Şahinoğlu’nun çalışmaları yer alıyor.

Şehrin sınırlarını yeniden düşünmek

Sergi kapsamında ayrıca ‘Şehrin Sınırlarını Yeniden Düşünmek’ başlıklı bir konuşma programı da hazırlandı. Prof. Dr. Eva Şarlak moderatörlüğünde gerçekleştirilecek program, katılımcıları şehrin sınırlarını yeniden düşünmeye davet ediyor.

Konuşma programı kapsamında şehir plancısı Murat Güvenç, felsefeci Güncel Önkal, mimar ve kent tarihçisi Pınar Erkan ve edebiyatçı Nedret Öztokat Kılıçeri, şehrin sınırılarını farklı yönlerden ele alacak. Her oturum ayrı bir alt başlık altında gerçekleşecek ve katılımcılarla oturum öncesi okuma önerisi paylaşılacak.

Etkinlik programı:

-18 Kasım 2023 Cumartesi 15:00 Prof. Dr. Murat Güvenç – “Zaman İçerisinde Şehrin Sınırlarında Neler Oldu”

-16 Aralık 2023 Cumartesi 15:00 Prof. Dr. Güncel Önkal – “Ayrışma ve Farklılaşma Mekanı Olarak Kent”

-13 Ocak 2024 Cumartesi 15:00 Prof. Dr. Pınar Erkan – “İstanbul Bu Asfaltın Altında”

-3 Şubat 2024 Cumartesi 15:00 Prof. Dr. Nedret Öztokat Kılıçeri “Yer Algımızın Nesnesi Olarak Şehir”

📌Sergi, 4 Şubat 2024 tarihine dek ziyaret edilebilecek.

İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde, devasa koleksiyondan 600 eser sergilenecek