'Masumiyet Müzesi' dizisi için hazırlıklar devam ediyor. Orhan Pamuk'un 2008 yılında yayınladığı aşk romanının yıllardır beyazperdeye uyarlanması gündemdeydi. Ay Yapım'ın diziye uyarlayacağı projede Kemal rolü Selahattin Paşalı'ya teklif edildi.

Yıllardır beyazperdeye uyarlanacağı konuşulan ‘Masumiyet Müzesi’ için nihayet somut adımlar gelmeye başladı. Ay Yapım’ın bir diziye uyarlayacağı yapımın Netflix’te yayınlanacağı konuşuluyor. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre de dizinin başrolü için teklif götürülen isimse Selahattin Paşalı. Paşalı teklifi kabul ederse Kemal karakterini canlandıracak. Senaryosu çok önceden tamamlanan hatta Disney+ için çekileceği konuşulan dizi ABD’li şirketin yerel yapım alımlarını durdurması nedeniyle sekteye uğramıştı. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Ay Yapım, izleyicinin de merakla beklediği yapımın yönetmenliği için Zeynep Günay ile anlaştı.

Kemal’in tutkulu hikâyesi tüm dünyada ilgi görmüştü

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un 2008 yılında yayınladığı ‘Masumiyet Müzesi’ Türkiye’de olduğu kadar dünyada da ses getirmişti. İstanbul’un Çukurcuma semtinde müzesi de açılan roman saplantılı bir aşkı okur anlatıyordu. Nişantaşı’nda yaşayan 30’larındaki Kemal ile onun büyük bir tutkuyla aşık olduğu genç Füsun arasındaki ihtiraslı ilişkiyi anlatan roman, Yapı Kredi Yayınları’nda şu an 37. baskısını yapmış durumda. Tabii buna İletişim Yayınları’ndaki baskıları dahil değil.

Sonbahar aylarında çalışmalarının hızlanacağı öğrenilen Masumiyet Müzesi’nde Kemal ve Füsun’un 1975 yılında İstanbul’da başlayan ve günümüze kadar uzanan etkileyici aşk hikayesi anlatılıyor. Kemal rolü için daha önce Çağatay Ulusoy’un adı geçmişti. Yeni gelen bilgiler ise Netflix’e sunulan projenin Selahahattin Paşalı’ya teklif edildiği yönünde.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı