Trakya Üniversitesi öğrencilerinin Deneysel Tipografi Sergisi başlıklı sergisinde yer alan eserlerden biri Semih Aydoğan'ın kibrit çöpleriyle yaptığı çalışmasıydı. Aydoğan sergi sırasında anlık öfkeye dikkat çekmek için eserini yaktı.

Bir sergidesiniz. Eserleri sırayla incelerken burnunuza yanık kokusu geliyor. Bir de bakıyorsunuz ki eserlerden biri yanıyor. Durun, hemen paniklemeyin. Söz konusu farkındalık yaratmak olunca sanatçıların ne kadar ileri gidebileceğini ve sınırları zorlayabileceğinin sayısız örneğiyle dolu sanat tarihi.

Tarif ettiğimiz bu olay Edirne’de bir sergide gerçekleşti. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Deneysel Tipografi Sergisi başlıklı sergisi ziyarete açıldı. Küratörlüğünü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Oduncu’nun yaptığı sergide öğrencilerin farklı temalardaki üç boyutlu deneysel çalışmaları yer alıyor.

Semih Aydoğan’ın insanların anlık öfkeleri sonrasında ortaya çıkan sinir halini temsilen kibritlerden “Boom” yazısının yakıldıktan sonraki hali.

Sergide yer alan eserlerden biri de öğrenci Semih Aydoğan’ın insanların anlık öfkeleri sonrası ortaya çıkan sinir halini temsilen kibritlerle oluşturduğu ‘Boom'(Patlama) yazısıydı. Aydoğan anlık öfkeye dikkat çekmek amacıyla katılımcılar sergiyi gezerken eserindeki kibritleri tutuşturdu ve vermek istediği mesajı sergiyi gezenlere aktardı. Yanan kibritler daha sonra suyla söndürüldü.

Sergi küratörü Semih Oduncu öğrencilerin hayal güçlerinin sınırlarını zorlayıp güzel çalışmalar ortaya koyduğunu söyleyerek “Deneysel tipografiyi geleneksel tipografiden ayıran en önemli özellik bu. Öğrencilerimiz de yaratıcılıklarını bu noktada ortaya koydu. Farklı materyal kullanılarak üç boyutlu olarak yansıtıldı. Çalışmalarda öğrencilerin tutkularının, emeklerinin ve öğrenim süreçlerinin yansımaları var” dedi.

Üniversitenin Mimar Kemaleddin Sergi Salonu’nda açılan sergi hafta boyunca ziyarete açık.

Sergi Turu: Devrim Erbil’e saygı resimlerinden Arter’deki insaniyet fotoğraflarına…