Sezen Aksu yeni teklisi 'Kıra Döke'yi önceki gün hayranlarıyla buluşturdu. Bir yıllık aranın ardından yeni şarkısıyla dinleyicinin karşısına çıkan Minik Serçe, yeni teklisinin klibini de yayınladı. Aksu, paylaştığı notta yeni albümünün çalışmalarının sürdüğü haberini verdi.

Müjdeler olsun, Sezen Aksu yeni teklisini yayınladı. Minik Serçe önceki gün ‘Kıra Döke’ adını taşıyan yeni şarkısıyla hayranlarının karşısına çıktı. Sanatçı son olarak geçen yıl ‘Yavrucanım’ ve ‘Ninni’ adlı iki tekli yayınlamıştı. Önceden müjdesi verilmeden gelen ‘Kıra Döke’ güzel bir sürpriz olarak karşımıza çıktı.

Sezen Aksu, yeni yayınladığı teklisi ‘Kıra Döke’ ile eş zamanlı olarak şarkının klibini de müzikseverlerin beğenisine sundu. Elektronik altyapıların hissedildiği şarkı Minik Serçe’nin özellikle 2000 sonrası tarzının da tipik bir eseri olarak karşımıza çıkıyor. Söz ve müziği Minik Serçe’ye ait şarkının düzenlemesinde ise Mustafa Ceceli’nin imzası bulunuyor.

Cuma günü dinleyiciyle buluşan yeni teklisi ‘Kıra Döke’ hakkında YouTube’ paylaşımında açıklama yayınlayan Sezen Aksu “Epeyce bir aradan sonra, baktım yeni albümün ne zaman biteceği belli değil, bir ara sıcak şarkıyla azıcık gülümseyelim istedim. “Kıra Döke” insanı yormayan hafif bir şarkı. Yüksek sesle, kendi kendine sitemkâr bir söylenme gibi de sanki… Size ne hissettirir bilmem ama içinizi ferahlatmasını çok isterim” dedi.

Sezen Aksu’nun mesajından da anlaşılacağı üzere yeni albüm için bir süre daha beklememiz gerekecek. Bu esnada bir ara sıcak olarak da değerlendirilebilecek ‘Kıra Döke’ hızlı geçişlere sahip klibiyle huzurlarımızda. Kreatif yönetmenliğini Sinan Tuncay’ın üstlendiği video klip Türkiye’nin yakın dönemine yansımış ağırlıklı olarak gündelik hayata dair kesitlerden oluşuyor. Bununla birlikte yer yer New York’tan da benzeri karelere klibin özellikle sonlarıan doğru rastlıyoruz.

Bir büyük şarkıcı aramızdan ayrıldı: Ay’a ve dahi uzaya selam söyle Tony Bennett