'James Bond' serisinin şarkılarıyla dünyaca büyük üne kavuşan Shirley Bassey'in mücevher koleksiyonu Paris'teki bir müzayedede dünya rekoru kırdı. Şarkıcıya ait tüm parçalar toplam 2.2 milyon Euro'ya satıldı.

Şarkıcı Shirley Bassey’in mücevher koleksiyonu Paris’teki bir müzayedede dünya rekoru kırdı. Şarkıcıya ait tüm parçalar toplam 2.2 milyon Euro’ya satıldı.

87 yaşındaki Shirley Bassey yaptığı açıklamada “Benim için mücevher toplamak anıları toplamak gibidir ve bu koleksiyon onlarla dolu. İster kendim için aldım, ister bana hediye edilmiş olsun, tüm parçalar anlamlı ve anlatacak bir hikayeye sahip. Elton John’un AIDS gala gecelerinden birinde şarkı söyledikten sonra bana verdiği, beyaz elmaslarla kaplı, 1960’lardan kalma güzel bir Van Cleef & Arpels yüzüğü var ve bunu pek çok kez taktım. Ve belki de en özel olanlardan biri bu yüzük” diyerek duyurmuştu açık artırmayı.

Shirley Bassey yüzüğün kendisine Elton John’un AIDS gala gecelerinden birinde şarkı söylemesinin ardından verildiğini söyledi.

87 yaşındaki Galli şarkıcı 1971 yapımı James Bond filmi ‘Diamonds Are Forever’da elmaslar hakkında şarkı söylemişti, ancak şarkıcılık kariyeri başlamadan önce mücevher toplamaya başlamıştı.

Shirley Bassey’in Cartier Baignoire altın kol saati bin beş yüz ila üç bin Euro’luk tahmini fiyatın 22 katı olan 66 bin Euro’ya satıldı. Sir Elton John’un kendisine hediye ettiği parlak kesim pırlantalarla süslü 1960’lardan kalma Van Cleef ve Arpels pırlanta yüzüğü ise 48 bin Euro’ya satıldı. Şarkıcının Kraliçe II. Elizabeth’in huzurunda verdiği ilk Royal Variety Performansını anmak için satın aldığı Bassey’nin Van Cleef ve Arpels zümrüt ve elmas kolyesi ise 174 bin Euro’ya alıcı buldu.

Bassey art arda 70 yıl boyunca İngiltere Albüm Listesi’nde ilk 40’a giren ilk kadın sanatçı oldu. Bugüne kadar 37 stüdyo albümü piyasaya çıkaran Shirley Bassey en büyük başarılarını James Bond şarkılarıyla elde etti. 1964-1979 yılları arasında ‘Goldfinger’, ‘Diamonds Are Forever’ ve ‘Moonraker’ albümleri büyük başarılar kazandı. Shirley Bassey’in Grammy ve BRIT Ödülü(British Phonographic Industry tarafından her yıl dağıtılan pop müzik ödülleri) başarıları da var ve günümüze kadar 135 milyon albüm sattı.

Sotheby’s Londra’da açık artırma: Oasis’in gitarı da var, Pink Floyd’un piyanosu da