Boxoffice Türkiye 2024'ün ilk altı ayının seyirci raporunu açıkladı. Animasyon filmler ön planda. En çok izlenen film ve en çok izlenen yabancı film animasyon. En çok izlenen 10 filmden dördü de yine animasyon.

2024’ün ilk yarısını geride kaldı. Boxoffice Türkiye ilk altı ayın sinema seyirci raporunu açıkladı. Sitenin verilerine göre ilk altı ayda sinemalara 19 milyon 346 bin 874 seyirci gitti. 2023’ün ilk altı aylık verileriyle kıyaslandığında 2024’te sinemaya giden seyirci sayısında önceki yıla göre yüzde 20.5 oranında artış var. Rapora sinemalar animasyona teslim olmuş durumda. Hem en çok izlenen film hem de en çok izlenen yapımcı filmi animasyon türünden. Ayrıca en çok izlenen 10 filmden dördü animasyon. Sinemaya gitmenin adeta lüks hale geldiği ortalama bilet fiyatlarının 135 TL olduğu Türkiye’de çocukların animasyona olan düşkünlüğü sinemaları kurtarıyor.

Boxoffice Türkiye’nin 2024 ilk altı aylık raporundan yılın en çok izlenen filmler listesi.

Yılın ilk yarısında en çok izlenen film yerli animasyon ‘Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör’. Filmi 2 milyon 825 bin 754 seyirci izledi. İkinci sıradaysa Gupse Özay’ın komedi filmi ‘Lohusa’ var. Bu film de 2 milyon 128 bin 345 seyirciyle tarafından seyredildi. Şafak Sezer imzalı komedi filmi ‘Kolpaçino 4 4’lük’ 2 milyon 115 bin 886 seyirciyle yılın ilk yarısını üçüncü sırada tamamladı.

Boxoffice Türkiye’nin raporunda yılın en çok izlenen filmlerinde animasyonlar öne çıkıyor.

Yabancı filmler arasındaysa en çok izlenen yapım ‘Ters Yüz 2’. Tüm dünyada rekorlar kıran filmi Türkiye’de şu ana kadar 1 milyon 21 bin 435 seyirci izledi. Film en çok izlenen yabancı film olmanın ötesinde en çok izlenen dördüncü film oldu.

Yılın ilk altı ayında en çok izlenen 10 filmden yedisini yerli yapımlar oluşturuyor. ‘Ters Yüz 2’ ile birlikte ‘Kung Fu Panda 4’ ve ‘Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki’  diğer en çok izlenen yabancı filmler.

‘Ters Yüz 2’ dünyada 1 milyar dolar, Türkiye’de ise bir milyon seyirci barajını aştı