Ünlü yazar Stephen King İstanbul'a mı gelecek? Cansel Elçin'in rol alacağı King'in 'Misery' romanından uyarlanan 'Sadist' oyunu için yazara davet gönderildi. Lakin yazarın davete katılıp katılmayacağı belli değil.

Stephen King ekim ayında İstanbul’a geliyor! Hürriyet gazetesinden Mehmet Üstündağ‘ın haberine göre usta yazarın geliş nedeni bir tiyatro oyunu. Başrollerinde Cansel Elçin ve Sedef Akalın’ın yer alacağı ‘Sadist’ 11 Ekim’de Zorlu PSM’de prömiyer yapacak. Stephen King’in ‘Misery’ romanından uyarlanan oyunun provaları devam ediyor. Daha önce sinemaya da uyarlanan romanın oyun prömiyeri için King de İstanbul’a davet edildi. Lakin King’in bu davete olumlu bir dönüş yaptığına dair bir bilgi yok. Ünlü yazar eğer İstanbul’a gelirse bu King’in ilk Türkiye ziyareti olacak.

Yönetmenliğini Kayhan Berkin’in üstlendiği ‘Sadist’in yapımcılığı Tema Sanat Tiyatro’ya ait. Okuma provaları devam eden oyunun İngilizceden Türkçeye çevirisini Cansel Elçin yaptı. Zorlu PSM’de prömiyerini yaptıktan sonra ‘Sadist’in ekim ve kasım ayları boyunca farklı mekânlarda sahne alacağı açıklandı.

Arkeoloji dünyası şaşkın, Aydın’daki keşfi konuşuyor