Stephen King, geçen sene hayatını kaybeden Peter Straub ile birlikte yazdığı iki kitaplık 'Tılsım/Talisman' serisinin devamını yazabileceğini müjdeledi. Üstelik üçüncü kitap Starub'ın vasiyeti niteliğinde. Straub ölümünden önce yazdığı bir mektupta devam kitabını yazmaları gerektiğini söylemiş.

Stephen King, geçen sene hayatını kaybeden Peter Straub ile birlikte yazdığı iki kitaplık ‘Tılsım/Talisman’ serisinin devamını yazabileceğini müjdeledi.

Babasının ani ölümü ve annesinin hastalığıyla hayatı değişen 12 yaşındaki Jack Sawyer’ın insanüstü yaratıklar ve doğaüstü güçlerle dolu macerasını anlatan kitap, 1984 yılında yayınlanmıştı. Serinin devam kitabı ‘Kara Ev/Black House’u ise 2001’de okurlar buluştu. Öte yandan kitabın haklarını alan Netflix, bir dizi projesi üzerine çalışıyor. Ancak grev nedeniyle projenin geleceği belirsiz.

Üçüncü kitap Straub’un vasiyeti

King ise katıldığı bir podcast programında, serinin devam edebileceğini açıkladı. Bu proje bir nevi arkadaşı Straub’un vasiyeti niteliğinde zira yazar, üçüncü bir kitabı yazmaları gerektiğini düşünüyormuş. King, “Ölmeden önce Peter bana uzun bir mektup göndererek üçüncü kitabı yazmamız gerektiğini söyledi. Gerçekten harika bir fikir verdi, benim de bazı fikirlerim var” diyerek merakları giderdi. Yazar ayrıca yeni kitabın, serinin önceki kitaplarından daha uzun olacağını da sözlerine ekledi.

Stephen King’ten dizi önerisi: Idris Elbalı ‘Hijack’