Filistin-İsrail Savaşı sanat dünyasında da ana gündem maddesi. Netflix'in popüler dizisi 'Stranger Things'in çocuk yıldızlarından Noah Schnapp, yaptığı paylaşım nedeniyle eleştirileri odağında. 'Siyonizm seksidir' paylaşımı yapan oyuncuya tepki var.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sanat dünyasında da büyük tepki uyandırdı. Aralarında Madonna, Angelina Jolie ve Roger Waters gibi isimlerin yer aldığı pek çok sanatçı, saldırıların bir an evvel durdurulması ve kalıcı ateşkes için çağrı ve kampanyalar düzenliyor. Gazze’de yaşanan insanlık dramına sanat dünyası büyük oranda benzer tepkiler ortaya koyarken Noah Schnapp bu isimlerden farklı bir tavır sergiledi. Netflix’in popüler dizisi ‘Stranger Things’de Will Byers karakterini canlandıran genç oyuncu bu süreçte İsrail’e açık destek vermeyi sürdürüyor.

Noah Schnapp: Ya İsrail’in yanındasın ya da terörizmin

‘Siyonizm seksidir’ sözlerini içeren bir çıkartma taşıyan 19 yaşındaki oyuncuya tepkiler de gecikmedi. Hamas’ın 7 Ekim2de düzenlediği saldırı sonrasında da paylaşım yapan Noah Schnapp, “Ya İsrail’in yanındasınızdır ya da terörizmin yanındasınızdır. Bu zor bir seçim olmamalı. Yazıklar olsun size” demişti. Hamas’ın Filistin halkını temsil etmediğini vurgulayan genç aktöre son hareketi yüzden eleştiriler geliyor.

Sosyal medyaya da yansıyan videoda genç oyuncu elindeki ‘Siyonizm seksidir’ çıkartmasıyla poz veriyor. Paylaşımın X / Twitter’dan yayınlanması sonrasında pek çok kullanıcı yorumlarıyla tepkilerini gösterdi. 19 yaşındaki oyuncunun sosyal medyaya yansıyan paylaşımı sonrası X / Twitter kullanıcıları Noah Schnapp aleyhinde “sapkın”, “iğrenç” ve “hastalıklı” gibi sert eleştirilerde bulundu.

‘Stranger Things’ için boykot çağrısı

Noah Schnapp’in Gazze konusundaki tutumu sonrası, sosyal medya kullanıcıları tepkilerinin yanı sıra boykot çağrısında da bulundu. Son sezonuyla 2024’te yayına girecek olan ‘Stranger Things’ dizisi için boykot çağrısında bulunan sosyal medya kullanıcılarına şimdilik oyuncudan herhangi bir yanıt gelmedi.

İsrail- Filistin savaşında yeni cephe: Müzeler, festivaller, galeriler