Rammstein'ın solisti Till Lindemann hakkındaki tecavüz soruşturması düştükten sonra bu konu hakkındaki ilk haberi yapan Der Spiegel'e dava açmaya hazırlanıyor. Lindemann'ın avukatı müvekkilinin yıprandığını savundu.

Till Lindemann geçen yıl Alman bakan Claudia Roth’un da süreci yakından takip ettiği bir soruşturma süreci yaşamıştı. Soruşturma Rammstein’in solistinin Litvanya’daki bir gece kulübünde bir kadına cinsel tecavüz iddiasıyla açılmıştı. Lindemann ile Vilnius’taki bir gece kulübünde düzenlenen partide tanıştıklarını iddia eden Shelby Linn o gece fazla içmemesine rağmen yaşadıklarını hatırlamadığını söylemişti. Rammstein’ın solistinin kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu, ancak bunu kabul etmediğini belirten Linn gecenin sonunda vücudunun çeşitli yerlerinde morluklarla karşılaştığını iddia etmişti.

Der Spiegel Lindemann’ı yıpratmış

Alman medyasının da yakından takip ettiği soruşturma delil yetersizliğinden bir süre önce düşmüştü. Hakkındaki iddiaları reddeden Till Lindemann soruşturmanın düşmesi üzerine bu konuda sık sık haber yapan Der Spiegel dergisine dava açmaya hazırlanıyor. İddialar dergide 10 Haziran 2023’te yayınlanan bir haberle kamuoyu tarafından duyulmuştu. Rammstein’ın solisti bu haberler nedeniyle yıprandığını belirtiyor.

Bu Till Lindemann’a yönelik ilk iddia ve suçlama değil. Rammstein’ın solisti 2019 yılında da benzer bir iddiayla gündeme gelmişti. Viyana’daki konseri sonrası gittiği mekânda tanıştığı kadına tecavüz ettiği iddiası uzun süre konuşulmuştu. Ancak kanıt sunulamadığı için o olay da tartışılmasına rağmen sonucu bağlanamamıştı.

Aziz Öfke James Hetfield 61 yaşında