Alec Baldwin'in yargılanıp aklandığı dava gündemde yer bulmaya devam ediyor. Quentin Tarantino setteki kaza hakkında konuştu. Tarantino, George Clooney ile olan tartışması unutulmadan yeni bir polemik başlattı: Kazadan oyuncu da suçlu.

Alec Baldwin’in ‘Rust’ filminin çekimleri sırasında kullandığı silahın ateş almasıyla görüntü yönetmeni hayatını kaybetmiş, bir set çalışanı yaralanmıştı. Uzun mahkeme sürecinin ardından setin silah sorumlusu ihmalden ötürü suçlu bulunurken silahı ateşleyen Baldwin aklanmıştı. Aylarca konuşulan olayın sonuçlanmasının ardından yönetmen Quentin Tarantino olaya dair görüşlerini paylaştı.

‘Sorumluluğa ortaksınız’

Quentin Tarantino kazada suçun yüzde doksan setin silah sorumlusuna ait olduğunu belirtirken oyuncunun yüzde 10 sorumlu olduğunu söyledi. George Clooney ile aralarındaki oyunculuk polemiğinin ardından Tarantino bu sefer de Alec Baldwin’le tartışmaya girecek gibi.

14 Temmuz’da sona eren dava sürecinde filmin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olan Hollywood yıldızı Alec Alec Baldwin hakkında suçlamalar düşürülse de, Tarantino kazada oyuncunun da suçu olduğunu şu sözlerle savundu: “Silah sorumlusunun silaha gelinceye kadar olan her şeyden yüzde 90 sorumlu olduğunu söyleyecek kadar adil olduğumu düşünüyorum. Ama oyuncu da yüzde 10 sorumludur. Bir dereceye kadar sorumluluk ortağısınız.”

Arkeoloji dünyası şaşkın, Aydın’daki keşfi konuşuyor