Tarkan, dün akşam Maltepe Etkinlik Alanı'nda onbinlerce müzikseverle buluştu. Yıllar sonra gerçekleşen bu büyük buluşmada Tarkan, hem yeni albümü 'Kuantum 51' hem de klasikleşen eserlerinden oluşan bir repertuvarı seslendirdi.

Mayıs ayında yedi yıllık bir aranın ardından yeni albümü ‘Kuantum 51’i yayınlayan Tarkan bir hasrete daha son verdi.  Pandemiden bu yana İstanbul’da konser vermeyen megastar, Maltepe’de onbinlerce müzikseverle buluştu. Fanta Fest kapsamında dün gece gerçekleşen konserine Tarkan “sizleri çok özledim” sözleriyle başladı.

Tarkan konsere ‘Kuantum 51’ ile başladı

Maltepe Etkinlik Alanı’nı dolduran müzikseverler Türk rap müziğinin yıldızı Ceza ile gecenin ritmini yakalamış heyecanla megastarın sahne almasını bekliyordu. Sahne çıkan Tarkan, “Biliyorum çok uzun sürdü. Ama sizin karşınıza yeni bir albümle çıkmak istedim. Albümü nasıl buldunuz?” diyerek başladı söze. Seyircilerden yükselen alkışların ardından Tarkan, ‘Kuantum 51’de yer alan şarkılarla performansına başladı. Müzikseverler belli ki yeni albümü ezberlemişti.

Yeni şarkılardan oluşan bu hızlı girişin ardından Tarkan, bu kez de artık Türk pop tarihine geçen klasiklerini seslendirmeye başladı. ‘Unutmamalı’, ‘Şımarık’, ‘Kuzu Kuzu2 gibi şarkılarını seslendiren megastarın dans figürleri müzikseverleri daha da coşturdu. Ancak yer yer konseri daha arkalardan takip edenlerin ses sorunlarına dair şikâyetleri de duyuldu. Birkaç müdahaleyle bir süre sonra bu sorun da çözüldü. Konser boyunca yeni albümünden şarkıları seslendirmeye devam eden Tarkan, müzikseverlere sık sık eğlenip eğlenmediklerini sormayı da ihmal etmedi. Anlaşılan o da kalabalıkları çok özlemiş. Alanı dolduran onbinlerce müziksever bir yandan konseri izlerken bir yandan bir daha bu denli uzun bir ayrılık yaşamamayı diliyordu.

Marmaray’ın son seferi konser keyfini yarıda bıraktı

Konser başlarında tamamı dolan Maltepe Etkinlik Alanı saat 23.00’ten itibaren performans devam ederken yavaş yavaş boşalmaya başladı. Bunun da nedeni müzikseverlerin Marmaray’ın erken biten seferlerini kaçırmak istememesi. Keşke yetkililer böylesi önemli konserlerde sefer saatlerini yeniden düzenlese. İstanbul gibi bir metropolde ana ulaşım hatlarından birinin en azından böylesi önemli etkinliklerin olduğu gecelerde 02.00’ye kadar devam etmesi müzikseverlere daha keyifli bir konser deneyimi yaşatacaktır. Örneğin Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 18 Ağustos’a kadar devam edecek İstanbul Festivali boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki metroda seferler geceyarısından sonra da devam edecek. Benzeri bir esnekliğin bundan sonra Marmaray yönetimi tarafından da sağlanması dileğiyle.

Güler Sabancı: Desteklediğimiz gençleri dünya arenasında görmek büyük bir gurur