Taylor Swift, milyarderler kulübüne dahil olduğu Eras turnesiyle sadece kendisine değil, dünya kentlerien de katkı sağlıyor. ABD'li müzisyenin Londra konserleri için kente akın eden müzikseverler, Heathrow Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu.

Taylor Swift İngiltere ekonomisine de katkı sağlıyor. Eras turnesinde elde ettiği kazançla milyarderler kulübüne dahil olan ABD’li müzisyen konserleri sayesinde on binlerce insanın Londra’ya akın etmesine vesile oldu. Müzikseverlerin Londra’ya akın etmesi Heathrow Havalimanı’nda yoğunluğu da beraberinde getirdi.

Haziranda Londra’da bir dizi konser veren Taylor Swift’in yarattığı sirkülasyon Heathrow Havalimanı’na gelen yolcu sayısının artışına da etki etti. Dünyada konser turizminin en önemli destinasyonu konumundaki Londra bu yönü sayesinde turizm gelirini önemli ölçüde artırıyor. Öyle ki 2022 ve 2023 yıllarında İngiltere’ye gelen her 10 ziyaretçiden biri mutlaka bir konsere de gitmişti.

Taylor Swift’in turnesi Heathrow’a yaradı

Heathrow Havalimanı’nın yayınladığı veriler Londra’ya konser amacıyla gelen ziyaretçilerin önemli bir paya sahip olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkardı. Buunda özellikle de Taylor Swift ayrı bir yere sahip. İngiltere’nin en büyük havalimanı, okul tatilleri sırasında arka arkaya birçok hafta rekor yolcu sayısına ulaşıldığını duyurdu. Heathrow yetkilileri hazirandan eylüle kadar 30,7 milyon yolcunun geçiş yaptığını ve yılın ilk dokuz ayındaki toplam yolcu sayısının 63,1 milyona ulaştığını açıkladı.

Londra’nın en büyük havalimanının yolcu sayısında büyük artış yakaladığı bu dönem aynı zamanda Taylor Swift’in kentte konser verdiği dönem. 35 yaşındaki müzisyenin yanı sıra efsane müzisyen Bruce Springsteen de bu artışta paya sahip.

‘Kuvayı Milliye Destanı’ CSO Ada Ankara’da yankılanacak