ABD'de de nefesler tutulmuş, Grammy'li şarkıcı Taylor Swift'in başkanlık seçimlerinde kime destek vereceğini açıklamasını bekliyordu. Swift Kamala Harris'e desteğini açıkladı ama bedeli ağır oldu. İki haftada iki milyon Spotify dinleyicisi kaybetti.

Söz konusu Taylor Swift olduğunda genelde dinlenme rekorları, turne müjdeleri ve başarılarından bahseden haberler alırız. Ancak bu kez durum farklı. Taylor Swift’in dinlenme istatistikleri iyi durumda değil. Chartmetric adlı müzik analiz şirketinin paylaştığı verilere göre Swift Demokrat aday Kamala Harris’i desteklediğini açıkladığından beri iki milyondan fazla Spotify dinleyicisini kaybetti.

Takvimler 10 Eylül’ü gösterirken Taylor Swift bir Instagram gönderisiyle Kamala Harris’i desteklediğini şu sözlerle duyurmuştu: “Oyumu Kamala Harris’e veriyorum çünkü o, bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım hak ve davalar için mücadele ediyor.” Bu paylaşımdan önce 94 milyon tekil Spotify dinleyicisi geçen ay en azından onun bir şarkısını dinlemişti. İki haftadan biraz daha uzun bir süre sonra Chartmetric Swift’in aylık tekil dinleyici sayısının 91,9 milyona düştüğünü açıkladı.

Bir başka mecrada da benzer bir düşüş yaşadı Grammy ödüllü şarkıcı. Başkanlık seçimleri paylaşımından sonra ABD’de Swift’in YouTube videolarını izleyen kişi sayısı yaklaşık %10 düştü. Swift’in paylaşımından önceki ayda videolarını YouTube’da 102.4 milyon kişi izledi, bu rakam 27 Eylül’de aylık 92,5 milyon izleyiciye düştü.

Instagram’da 283 milyon takipçisi olan Swift’in yorum bölümü kapatılmış gönderisi bugüne kadar 11 milyon kez beğenildi. Ayrıca herkesi oy vermeye çağıran şarkıcının paylaşımından sonra seçmen kayıt sayfası 338.000’den fazla görüntülendi.

Swift’in destekleyeceği adayı açıklaması nefesler tutulmuş şekilde bekleniyordu. Zira hayran kitlesi ve etki gücüyle seçimleri etkileyebileceği düşünülüyor. Bu kez açık şekilde rengini belli etmesi kendisini ve kariyerini nasıl etkileyecek bekleyip göreceğiz.

İlişki durumu karışık: Trump artık Taylor Swift’ten nefret ediyor