Taylor Swift'in "Şu ana kadar hayatımın en anlamlı, en heyecan verici deneyimi oldu" dediği 'Eras Turu', beyazperdeye geliyor. 13 Ekim'de ABD'de vizyona girecek filmden fragman yayınlandı. Fragmanla birlikte ABD'de ön satış rekoru kırıldı. Şimdiden 26 milyon dolarlık bilet geliri elde edildi.

Geriye dönüp bakıldığında 2023 yılı müzik dünyası için önemli turnelerin yaşandığı bir yıl olarak hatırlanacak. Beyonce’nin ‘Rönesans’ı, Elton John’un veda busesi ‘Farewell Yellow Brick Road’ ve Taylor Swift’in ‘The Eras Tour’u ise bu senenin en önemli turneleri olarak hatırlanacak.

Swift’in turu bu senenin en çok konuşulan olaylarından biri olmaya devam ediyor. Rekorlar kırdı, hatta konserde dans eden dinleyiciler sismik hareketlere bile neden oldu. Konserler öylesine dikkat çekti ki bu turne bir film olarak Swift hayranlarıyla buluşacak.

13 Ekim’de ABD’de film olarak beyazperdeye çıkacak olan turneden ilk fragman da yayınlandı. Swift geçen hafta yaptığı bir Instagram paylaşımında ön satışlarda şimdiden 26 milyon dolarlık bilet satışı yaşanan filmi, “Eras Tour’ şu ana kadar hayatımın en anlamlı, en heyecan verici deneyimi oldu ve yakında beyazperdeye geleceğini söylemekten büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullanarak duyurmuştu.

Aslında bu bir rekor. Daha önce 16.9 milyon dolarlık bilet satışıyla bu rekor ‘Örümcek Adam- Eve Dönüş’e aitti. ‘The Eras Tour’ filminin biletleri satışa çıktıktan üç saat içinde bu rekoru kırıp 26 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Film grevden etkilenmeyecek

Hollywood Oyuncular ve Yazarlar Birliği grevleri devam ederken Swift’in turne filminin bu durumdan nasıl etkileneceği sorusu akıllara gelebilir. Zira sendika kuralları, üyelerin grev sırasında röportajlarda, sosyal medyalarında veya kırmızı halılarda yayınlanan yeni veya bitmiş çalışmaları tanıtmalarını yasaklıyor. Ancak Swift filmi geçici anlaşma kapsamında olduğundan, şarkıcının tanıtım görevinin herhangi bir grev kuralına aykırı olmadığını ve projeyi tanıtması için herhangi bir kısıtlama olmadığı açıklandı.

Venedik’ten haberler: ‘Yurt’ gösterildi büyük övgü aldı, sırada ‘Tereddüt Çizgisi’ var