Tom Cruise 'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' filmindeki hızlı uçuş sahneleri için yıllardır antrenman yapıyormuş. Dünyanın en tehlikeli ve öngörülemez sporlarından biri olarak kabul edilen hızlı uçuş sahneleri çekilirken yönetmen ve kamera arkası ekibi dehşete düşmüş.

Tom Cruise yüksek binalara tırmanabilir, motorla uçurumdan aşağıya yuvarlanabilir… İlk ‘Görevimiz Tehlike’ filmi 1996 yılında yayınlandığından bu yana tam 27 yıl geçti ve Cruise hâlâ korkusuz kahraman Ethan Hunt rolüyle tüm bunları yapabilecek güçte. Ve herkes ona hayran kalsa da özellikle ekip arkadaşları oyuncu için endişelenmeye devam ediyor.

Dünyanın en tehlikeli sporlarından biri

60 yaşındaki Cruise, serinin son filmi ‘Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm’de (Dead Reckoning Part One) da hız uçuşu yaparken görülüyor. Hız uçuşu (speed flying) sporcuların dağlar gibi çok yüksek yerlerden küçük bir yamaç paraşütü kullanarak iniş yaptıkları bir spor olarak biliniyor. Yönetmen Christopher McQuarrie’e göre bu spor dünyanın en tehlikeli sporlarından biri. Cruise da bu sahne için yıllarca antrenman yapacak kadar rolüne ve mesleğine bağlı bir aktör.

Yönetmen Cruise’un sahnelerinde tüm ekibin endişelendiğini, “Paraşütle atlama öngörülebilir bir şey ancak hız uçuşu tamamen farklı. Onun için kayalara yakın uçmak epey güzel olabilir ancak sahne arkasında hepimiz tam anlamıyla dehşete düşmüştük” diyerek anlatıyor.

Cruise’ın yıllarca antrenman yaptığı sahneleri izleyeceğimiz ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm’  14 Temmuz’da sinemalarda gösterime girecek.

Pentagon’un 2.500’den fazla Hollywood filminde söz söyleme hakkı varmış