HBO'nun 2 milyar dolar bütçeli Harry Potter dizisi için hazırlıklar devam ediyor. Çekimlerine gelecek yıl başlanacak dizi için oyuncu seçimleri de başladı. 9-11 yaş arasındaki çocuklar yedi kitabın da anlatılacağı dizide rol alabilmek için yarışıyor.

Milyar dolarlık ‘Harry Potter’ projesinde yeni evre. HBO’nun heyecan ve merak uyandıran dizi projesinin çekimleri gelecek yıl başlıyor. Serideki yedi kitabı da kapsayan dizi uyarlamasında beklentiler çok büyük. ‘Star Wars’ ve ‘Yüzüklerin Efendisi’ gibi geniş takipçi kitleleri bulunan yapımların arasına dizi uyarlamasıyla katılacak yapım için oyuncu seçmeleri de başladı.

On sezon sürmesi planlanan dizide Harry, Hermione ve Ron’u canlandıracak çocukları bulmak için Londra’da hummalı bir seçim süreci yaşanıyor. 9 ilâ 11 yaş aralığındaki onlarca çocuk hem hayranı oldukları bu kurgu karakterlerini canlandırmak hem de tıpkı Daniel Rddcliffe ve Emma Watson gibi büyük bir popülerlik kazanmak adına seçmelere katılıyor.

Bölüm başına 20 milyon dolar harcayacaklar

Geçen ay ilk çağrısı yapılan seçmeler için İngiltere ve İrlanda’dan Londra’ya tabiri caizse akın var. Büyücü adaylarından iki video göndermeleri isteniyor: ilki bir şiir, hikaye ya da monolog okuyacak; ikincisi ise kendilerinden bahsedecek ve ardından bir aile üyesini, arkadaşını ya da evcil hayvanını anlatacak. Harry Potter’ın öğrencisi olduğu Hogwarts’a kabul için ön şartlar bunlar. Bu açık çağrının yanı sıra Harry Potter dizisinin yapımcıları İngiltere genelindeki drama okulları ve cast ajanslarıyla da sürekli bir biçimde irtibat halinde.

Halihazırda ‘Güç Yüzükleri’ ve ‘House of Dragon’ gibi dev yapımların bölüm başına bütçesinden çok daha fazlasına mâl olması beklenen ‘Harry Potter’ dizisinin oyuncu seçmelerinde ‘Barbie’ filminde bu işi üstlenen bir isim de yer alıyor. Lucy Bevan bu yeni uyarlamada “ilginç” bir Hermione arayışında olduğunu söyledi. Diziye dair pek çok detayın şimdilik gizli tutulduğu yapımın önümüzdeki süreçte sık sık haberlere konu olacağı kesin.

İngiltere’nin büyük yeteneği, Harry Potter’ın yıldızı Maggie Smith hayatını kaybetti