Yeniden çekimler ve uyarlamalar kervanına Jim Carrey’li 'The Truman Show' da katılabilir. Filmin senaristi Andrew Niccol, filmden sonra nelerin yaşandığını anlatan bir dizi ya da bir müzikalin gelebileceğini açıkladı. Proje, Truman gökyüzündeki kapıdan çıktıktan sonra neler oldu soruna odaklanacak.

Yeniden çekim ve uyarlama yapımların sağanak olup dijital platform ve beyaz perdeye yağdığı bir dönemdeyiz.  Hiç aklınıza gelir miydi bilinmez ancak Jim Carrey’nin başrolünde yer aldığı ikonik ‘The Truman Show’un yazarı Andrew Niccol, filmin devamı niteliğinde bir televizyon dizisi için kolları sıvamış durumda.

Carrey’e ilk Altın Küre ödülünü kazandıran filmin yönetmeni Niccol, yapımın 25. yıldönümü anısına Screen Rant ile özel bir röportaj gerçekleştirdi ve filmle ilgili konuştu. Niccol, Truman karakterinin gökyüzünde yer alan kapıdan çıktıktan sonra neler yaşadığını anlatmaya devam eden olası bir proje hakkında düşündüklerini söyledi. Devam projesi bir müzikal ya da televizyon dizisi olabilir.

Yeni karakterler, yeni hikayeler

Niccol, Truman’ın hikayesinden tamamen uzaklaşmayı planlıyor. Ona göre farklı kanallardaki farklı karakterlerle ilerleyecek dizi, yeni karakterlerin yapay gerçekliklere hapsedildiği ve sonunda birbirlerine aşık oldukları bir hikayeye odaklanacak:

“Eğer bunu New York’ta yapsaydım, Yukarı Doğu Yakası’nda yaşayan bir kız, Harlem’den bir oğlan, Çin Mahallesi’nden bir çocuk vs. olurdu. Hepsi kendi kanallarında oldukları ve kendi çevrelerinde hareket ettikleri için asla karşılaşmamaları gerekirdi. Ancak ilk sezonun sonunda, Harlemli oğlan ve zengin kız kendilerini birbirlerine çekilmiş bulacaklar. İkisi de diğerinin daha önce tanıştıkları herkesten farklı davrandığını hissedecek… çünkü ilk kez rol yapmayan biriyle tanışmış olacaklar! İkinci sezonda, kanal umutsuzca aşklarını bitirmeye çalışacaktı.”

Carrey devam projesi için istekliydi

Film, Truman Burbank adında sıradan bir adamın, habersiz bir şekilde yaşadığı ancak aslında tüm yaşamının bir televizyon şovu olduğunu anlatarak gerçekliği sorgulatıyordu. Senaristin planları gerçeğe dönüşür mü bilinmez ancak filmin yıldızı Jim Carrey de devam projesinin geliştirmeye açık olduğunu düşünenlerden.

Bayram avantajı: İzlemediğiniz dizi kalmasın!