Rocky'nin can dostu ve kayınpederi rolüyle hafızalara kazınan Paulie'yi canlandıran Burt Young yaşamını yitirdi. Aktör, 'Rocky' serisinin yanı sıra 'Çin Mahalle' ve 'Bir Zamanlar Amerika'da' gibi yapımlarda da rol almıştı. Young'ın ölümü sonrası Stallone ve Fatih Akın bir veda mesajı yayınladı.

O, Rocky Balboa’nın en yakın dostuydu. Sokakta, antrenmanda, ringde hep yanı başında. Sinema tarihinin efsane serilerinden ‘Rocky’de Paulie Pennino’yu canlandıran Burt Young hayatını kaybetti. 83 yaşında hayata veda eden ünlü oyuncunun ölüm haberini kızı duyurdu. The New York Times’ta yer alan duyuruda oyuncunun ölüm nedeni açıklanmadı. 8 Ekim’de Los Angeles’ta hayatını kaybeden aktörün ölüm haberi 11 gün sonra paylaşıldı.

1976 yapımı ‘Rocky’ filminde, Sylvester Stallone’nin canlandırdığı Rocky Balboa’nın Paulie rolüyle yakın arkadaşı olarak karşımıza çıkan Burt Hurt, dünya çapında tanınırlık elde etmişti.  Paulie filmde, Talia Shire’ın canlandırdığı Rocky’nin eşi Adrian’ın abisiydi. Gerald Tommaso DeLouise adıyla 1940 yılında New York’ta İtalyan göçmeni bir ailede dünyaya geldi. Amerika Birleşik Devletleri ordusunda görev aldığı dönemde boksla yakından ilgilenen aktör, bu süreçte sıklıkla müsabakalara çıktı.

Rocky ve Fatih Akın’dan Burt Young için taziye mesajı

Askerlik sonrası bir diğer tutkusu olan oyunculuğa adım atan Burt Young, ilk dönemlerde ağırlıklı olarak İtalyan göçmeni rolleriyle öne çıkıyordu. Yani aslında Young, bir nevi filmlerde kendisinden bir şeyler de katıyordu. Sinema klasiği ‘Bir Zamanlar Amerika’da’ filminin yanı sıra ‘Chinatown’ ve ‘The Pope of Greenwich Village’ gibi yapımlarda rol aldı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında tam 10 kez Oscar’a aday gösterilen aktör, ödülü kazanamamıştı.

83 yaşında hayata veda eden Burt Young’ın ölümü sonrası yakın arkadaşı Sylvester Stallone üzüntüsünü dile getiren bir mesaj yayınladı. Stallone mesajında: “Sevgili dostum, sen inanılmaz bir adam ve sanatçıydın, ben ve dünya seni çok özleyeceğiz” dedi. Öte yandan aktör hakkında bir duygusal mesaj da yönetmen Fatih Akın’dan geldi. Akın, Instagram’da yaptığı paylaşımda ünlü oyuncuyla çalışmaktan onur duyduğunu söyledi.

Papa Francis’ten Sylvester Stallone’ye: Filmlerinizle büyüdük