"Ver Lefter'e yazsın deftere" bir kuşağın aşinası olduğu bu söz Fenerbahçeli Lefter'i en iyi anlatan cümlelerden biriydi. Efsane futbolcunun hayatına odaklanan filmden ilk kareler geldi. Başrolde Erdem Kaynarca ve Halit Ergenç var.

Lefter Küçükandonyadis’in hayatının film olacağını duyurmuştu. Netflix yapımı ‘Lefter: Bir Ordinaryüs Hikayesi’ adlı filmin çekimleri başladı. Türk futbolunun efsanesi Fenerbahçeli Lefter’in hayatına odaklanan filmden ilk görseller yayınlandı. Başrollerinde Erdem Kaynarca, Deniz Işın, Aslıhan Malbora, Aslıhan Gürbüz ve Halit Ergenç’in yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Can Ulkay var.

Büyükada’da bir futbol efsanesi

Büyükada’da doğup Adalar’ın çok kültürlü yapısı içinde büyüyen Lefter babası Hristo’nun katı isteklerine karşı gelerek futbolcu olmaya karar verir. Ancak başarıya giden yolculuğunda pek çok mücadele vermesi gerekecektir. Ailesi, aşkı ve kimliği konularında yaşadıkları Lefter’i dünya çapında bir efsane haline getirir.

Lefter Küçükandonyadis’in Büyükada’da başlayıp dünyaya yayılan ününü ve bir efsane haline gelme yolunda verdiği mücadeleleri anlatan hikayede başrollere Edip Tepeli, Bora Akkaş, Onur Durmaz, Aytaç Şaşmaz, Erdem Şanlı, Mert Denizmen, Engin Alkan, Hamdi Alkan, Uğur Uzunel, Doğukan Polat, Taner Barlas, Yıldız Kültür ve İpek Bilgin gibi isimlerin yer aldığı güçlü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Filmin yapımcılığını TAFF Pictures ve Ark Pictures birlikte üstleniyor, senaryoyu da Ayşe İlker Turgut kaleme aldı.

Beklenen oldu: ‘Deadpool ve Wolverine’ 1 milyar dolar barajını aştı