Türkiye iki dev orkestrayı ağırlamaya hazırlanıyor. Rusya'dan şef Valery Gergiev yönetimindeki Mariinsky Orkestrası Ankara, İstanbul, Efes ve Aspendos'ta, Deutsches Berlin Senfoni Orkestrası ise İstanbul ve Ankara'da konser verecek.

Bir yanda St. Petersburg’dan Mariinsky Orkestrası diğer yandan Berlin’den Deutsches Berlin Senfoni Orkestrası (DSO). Klasik müziğin bu iki prestijli topluluğu Eylül ayında Türkiye’nin farklı kentlerinde konserler verecek. Şef Valery Gergiev yönetiminde geçen yıl da İstanbul, Ankara ve Efes’te sahne alan Mariinsky Orkestrası, bu kez turne programına Efes’i de ekleyecek. Tüm bu konser Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlendiği Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenecek.

Gergiev yeniden Türkiye’de

St. Petersburg merkezli klasik müzik dünyasının yıldız topluğu Mariinsky Orkestrası 28 Eylül Ankara CSO Ada Ankara, 29 Eylül İstanbul AKM, 1 Ekim Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu ve 2 Ekim İzmir Efes Antik Tiyatrosu’nda sahne alacak. Dünyanın yaşayan en önemli orkestra şeflerinden biri olarak kabul edilen Valery Gergiev ile geçen yılki İstanbul konseri sonrası bir araya gelmiş kısa bir sohbet gerçekleştirmiştik. Gergiev geçen yılki konserlerini 6 Şubat depremlerinde zarar görenlere adamıştı.  İki yıl önce 50. İstanbul Müzik Festivali kapsamında AKM’de sahne alan Deutsches Berlin Senfoni Orkestrası bu kez hem İstanbul hem Ankara’da sahne alacak.

50. İstanbul Müzik Festivali’nde Anna Prohaska’ya eşlik eden Deutsches Berlin Senfoni Orkestrası 5 Ekim’de İstanbul AKM’de 6 Ekim’deyse Ankara CSO Ada Ankara’da müzikseverlerle buluşacak. 77 yıl önce Berlin’de kurulan orkestra o tarihten bu yana hem Almanya’nın başkenti hem de dünyanın farklı şehirlerinde konserlere imza atmayı sürdürüyor.

Aziz Öfke James Hetfield 61 yaşında