Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilk kez nisanda hayata geçirilen Gece Müzeciliği uygulaması kapsamında ören yeri ve müzeleri 361 bin 215 kişi ziyaret etti. Bakanlık farklı yerlerde de gece müzeciliği uygulamaları başlatmayı hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Gece Müzeciliği uygulaması kültür turizminde yeni bir dönemin kapılarını araladı. Nisan ayında başlayan proje ören yerlerini ve müzeleri gece saatlerinde ziyaret etmek isteyenler için büyük fırsat oldu. Gece Müzeciliği kapsamında çalışmaların tamamlandığı ve ziyaretçilerin ağırlandığı noktalar İzmir’deki Efes, Denizli’deki Pamukkale ile Antalya’daki Side, Aspendos ve Patara Ören Yeri oldu. Gece Müzeciliği kapsamında İzmir Efes ve Denizli Pamukkale gibi Türkiye’nin en önemli kültürel miras alanları akşam saatlerinde ziyarete açıldı, toplam 361 bin 215 ziyaretçi ağırladı.

Efes antik kenti sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dört bir yanından ziyaretçileri ağırlıyor.

Nisan-eylül ayları arasında gece müzeciliği kapsamında İzmir Efes ören yerini 284 bin 240, Denizli Hierapolis’i ise 76 bin 975 kişi ziyaret etti. 2023 yılında Efes Antik Kenti 2 milyon 196 bin 104, Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti ise 2 milyon 200 bin ziyaretçi ağırlamıştı. Gece müzeciliği uygulamasıyla sadece altı ayda geçen senenin yaklaşık yüzde 10’u kadar ziyaretçi ağırlamış oldu.

Bakanlık önümüzdeki yıllarda farklı yerlerde de gece müzeciliği uygulamalarıyla Türkiye’nin kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

İzmir’de tarihi keşif: Anadolu kadını sekiz bin yıl önce makyaj yapıyordu