Zeki Demirkubuz'un 'Hayat'ı ilk kez televizyonda. Türkiye'nin En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar adayı olan film, 27 Ekim Pazar akşamı, saat 21.30'da TRT 2’de ilk kez ekrana gelecek.

Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz’un geçen sene vizyona giren filmi ‘Hayat’ ilk kez televizyonda ekrana gelecek. Yönetmen haberi sosyal medya hesabından duyurdu.  Türkiye’nin Oscar adayı ‘Hayat’ için takvimler pazar gününe işaretlenebilir. TRT 2’de yayınlanacak film, 21.30’da ekrana gelecek.

Demirkubuz’un yönettiği gibi senaryosunu da yazdığı ‘Hayat’ muhafazakar ve otoriter babanın kızı Hicran’ın hikayesini anlatıyor. Hicran babası tarafından kendi halinde biri olan Rıza ile evlendirilmek isteniyor… Onun da bu dayatma karşısında tek seçeneği var, evden kaçmak. Hicran da öyle yapıyor. Lakin onu iki kere görmüş olsa da kalbine adını mıh gibi yazdığı Rıza’nın peşine düşeceğini bilmiyor. Rıza’nın merak ettiği Hicran’ın onu neden istemediği ve bunu en başından neden kendisine söylemediği. Sorularına cevap bulmak istiyor.

Miray Daner, Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol’un rol aldığı ‘Hayat’ Demirkubuz’un ilk Oscar adaylığı alan filmi. Üç saat 15 dakikayla sinemamızın en uzun ikinci filmi olan ‘Hayat’, Zeki Demirkubuz’un da en çok izlenen filmi. Film vizyon sürecinde 71 bin 302 kişi tarafından izlendi.

Zeki Demirkubuz cephesinde bir ilk: ‘Hayat’ Türkiye’nin Oscar adayı oldu