2024'ün çok kazanan grubu İrlandalı U2 oldu. Coldplay'i geride bırakan grup 130 milyon dolarlık gelir elde etti. Aynı dönemde Coldplay'in kazancıysa 100 milyon oldu. U2'nun elde ettiği bu kazancı Las Vegas'taki konserlere borçlu.

Las Vegas’ta geçen sene kapılarını açan Sphere İrlandalı rock efsanesi U2’nun seri konserleriyle sezon boyunca on binlerce müzikseveri ağırladı. Mekânda toplam 23 konser veren grup bu turneden 130 milyon dolar kazandı. Glastonbury performansıyla şu sıralar gündemde olan Coldplay’i bu rakamla geride bırakan U2 en çok kazanan grup oldu. Hatırlanacağı üzere 200 milyon dolarlık gelirle Madonna da en çok kazanan solo müzisyen olmayı başarmıştı.

U2’nun en yakın takipçisi Coldplay

Daily Mirror’ın haberine göre U2, Las Vegas’taki Sphere’de verdiği 23 konserde toplam 382 bin seyirciyle buluştu. Ortalama bilet fiyatlarının 370 dolar olduğu Sphere’deki kapalı gişe gösterileriyle bir servet elde eden İrlandalı grubun en yakın takipçisi Coldplay’in kazancı ise U2’nun epey gerisinde. 2023’te yayınladıları ‘Atomic City’ şarkısıyla Blondie grubuna da bir selam gönderen U2 sonbahara kadar konser vermeyecek. Grubun sonraki rotasıysa epeyce tartışmalı. İrlandalı grup 18 Ekim’de İsrail’in Haifa kentinde konser verecek.

Öte yandan önceki hafta Glastonbury’de unutulmaz bir performansa imza atan Coldplay bu yılki turnede 100 milyon dolar gelir elde etti. ‘Music of Sphere’ turnesi kapsamında geçen ay Atina, Bükreş ve Budapeşte gibi kentlerde konser veren grup yakında yayınlayacakları yeni albümlerinden ‘feelslikeiminlove’ adlı tekliyi yayınladı. İngiliz grup şarkıları için konser verdikleri Atina’da bir de klip çekmişti.

‘Sağ tarafımıza her baktığımızda onu hatırlayacağız’