81. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'ı verecek jürinin başkanı oyuncu Isabelle Huppert olacak. 28 Ağustos'ta başlayacak festivalde Huppert Claude Chabrol'ün yönettiği filmlerle iki defa En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazanmıştı.

Fransız aktris Isabelle Huppert, Claude Chabrol’ün yönettiği ‘Story of Women’ (1988) ve ‘Seremoni’yle (1995) iki kere Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü aldı. Dolayısıyla Venedik onun için önemli bir festival. Ama artık daha da önemli hale gelecek. Çünkü 28 Ağustos’ta başlayacak festivalde Altın Aslan’ı verecek jürinin başkanı oldu.

Isabelle Huppert jüri başkanlığı ile ilgili “Festivalle aramda uzun ve güzel bir tarih var. Ayrıcalıklı izleyici olmak bir onurdur. Sinema her şeyden önce bir vaattir. Kaçma, bozma, şaşırtma, dünyaya iyice bakma vaadi” dedi.

Festivali Direktörü Alberto Barbera da Huppert’nin jüri başkanı olmayı kabul ettiği için minnettar olduğunu söyledi: “Isabelle Huppert muazzam bir oyuncu, talepkar, meraklı ve cömert. Pek çok büyük film yapımcısının ilham perisi olarak, kendisini hikayelerinin ideal yorumcusu olarak gören genç ya da o kadar da ünlü olmayan yönetmenlerin davetinden asla kaçınmadı. Sıra dışı zekasının bir göstergesi olan kendini sürekli tehlikeye atma konusundaki muazzam istekliliği, sinemaya coğrafi ve zihinsel sınırların ötesinde bakabilme yeteneği, onu bu gibi tüm dünyaya açık bir festivalde ideal bir jüri başkanı yapıyor. Venedik Film Festivali olarak önümüzdeki aylarda sinemada karşı karşıya kalacağı birçok sorumluluğun bilincinde olarak bu pozisyonu kabul ettiği için kendisine çok minnettarız.”

Festivalde yarışacak filmler ve diğer jüri üyeleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Şimdilik bilinen açılış filminin Vittorio De Sica’nın ‘Napoli Altınları’ olduğu.

Isabelle Huppert 2009 yılında Cannes Film Festivali’nde de jüri başkanlığı yaptı. Jüri üyeleri arasında Nuri Bilge Ceylan da vardı. Huppert başkanlığındaki jüri o yıl Altın Palmiye’yi Michael Haneke’nin ‘Beyaz Bant / The White Ribbon’ filmine verdi.

Venedik Film Festivali’ni büyük bir usta Vittorio De Sica açacak