Dünyanın en önemli sanat merkezlerinden Venedik'in Santa Groce bölgesinde yer alan Palazzo Gradenigo'nun artık yeni bir sahibi var. Ressam ve heykeltraş Ahmet Güneştekin binayı satın aldı. Bina artık 'Güneştekin Art Refinery' olarak sanata değer katacak.

‘Hafıza Odası’, ‘Gavur Mahallesi’, ‘Yedigören’in Alfabesi’ ve ‘Mitoslar Evreni’ gibi son sergileriyle sanatseverlerle buluşan sanatçı Ahmet Güneştekin artık Venedik’in en görkemli yapılarından birinin sahibi.

Palazzo Gradenigo, artık ‘Güneştekin Art Refinery’ olacak

Güneştekin, yüzyıllar boyu saray bahçelerinde düzenlenen büyük kutlamalara sahne olan, 19. yüzyılda Avusturya Arşidükü Frederick’in de yaşadığı, Venedik’in tarihi simgelerinden Palazzo Gradenigo’yu satın aldı. Venedik Bienali’nin de gerçekleştiği başlıca sergi alanlarından da biri olan Palazzo Gradenigo, artık ‘Güneştekin Art Refinery’ olarak sanata değer katacak.

Altı katlı Palazzo’nun her katındaki büyük salonlar 18. Yüzyıl ressamlarına ait değerli fresk süslemeleriyle Venedik mimarisinin tipik özelliklerini taşıyor.

‘Sanat dünyasına yeni bir ufuk açmasını umuyorum’

Dünyanın en önemli sanat merkezlerinden Venedik’in Santa Groce bölgesinde yer alan Palazzo Gradenigo’nun her katındaki büyük salonlar 18. Yüzyıl ressamlarına ait değerli fresk süslemeleriyle Venedik mimarisinin tipik özelliklerini taşıyor. Şehrin önemli turistik yapılarıyla aynı bölgede yer alan binanın yeni sahibi Güneştekin, konuyla ilgili olarak “Venedik’in en tarihi ve simge binalarından Palazzo Gradenigo’da gerçekleştireceğimiz işler adına şimdiden çok heyecanlıyım. Bu tarihi ve zarif mekanın sanat dünyamıza ufuk açacağını umuyorum. Türkiye adına sesimizi sanatla duyurmak adına ve Güneştekin vakfının desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkanı sağlayacak olması çok güzel bir adım” dedi.

Yılın sanat sürprizi: Batman’daki bir kulübeden Venedik’te Arşidük Frederik’in evine giden yol nerede açıldı?