Vuslat'ın odağına emanet kavramını aldığı, heykel, resim, şiir, ses ve enstalasyonlardan oluşan Emanet başlıklı sergisi 30 Temmuz'a kadar uzatıldı. Kaçıranlar yolunu MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'ne düşürebilir.

Vuslat’ın Emanet’i geçen yıl ilk defa Baksı Müzesi’nde sergilendikten sonra bir sonraki durağı İstanbul olmuştu. Ebru Yetişkin küratörlüğünde MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda ziyaretçilerle buluşan sergiyi kaçıranlara müjdeli haber geldi.

Odağına emanet kavramını alan metin heykel, çizim, ses ve enstalasyondan oluşan eserlerin yer aldığı sergi 30 Temmuz’a kadar uzatıldı. Ziyaretçilerin emanet denince aklınıza ne geliyor sorusunu kendisine sorabileceği sergide kavramın güven, bağlılık, ihtimam gösterme, sözüne sadakat ve koruyuculuk gibi anlamlarıyla ilişkisi sorgulanıyor.

Sanatçı  eserlerinde küçük yaşta anneannesinden dinlediği masalların etkisinin büyük olduğunu da şu sözlerle anlatmıştı: “Türkçede ’emanet’ birine bakmak ve korumak amacıyla devretmek anlamına gelir ve bu güvene dayalı bir sözleşmeyle iç içe geçmiştir. Sergi tamamen bu temaya uygun olarak ‘Emanet’ ismini aldı.”

Gitmeden önce sergiye dair fikir sahibi olmak isterseniz 10Haber Kültür Sanat servisi şefi Olkan Özyurt’un yazısı da burada.

📌Vuslat’ın Emanet’ini keşfetmek için 30 Temmuz’a kadar vaktiniz var.