Gürcan Keltek'in yönettiği 'Yeni Şafak Solarken' 77. Locarno Film Festivali'nde Boccalino d'Oro ödüllerinde En İyi Film seçildi. Film Ayla Algan'ın vefatından önce rol aldığı son sinema filmiydi.

Gürcan Keltek’in yönettiği, Türk sineması ve tiyatrosunun en iyi oyuncularından Ayla Algan’ın da oynadığı son film olan ‘Yeni Şafak Solarken’ dünya prömiyerini yaptığı 77. Locarno Film Festivali’nden ödülle döndü. Film eleştirmenler tarafından verilen Boccalino d’Oro ödüllerinde En İyi Film seçildi.

Ayla Algan ile birlikte Cem Yiğit Üzümoğlu, Erol Babaoğlu, Suzan Kardeş, Dilan Düzgüner ve Gürkan Gedikli’nin rol aldığı filmde yıllardır hastaneye gidip gelen, sistemin içinde sıkışıp kalmaktan yorulmuş ve öfkeli Akın’ın son kez taburcu olduktan sonra İstanbul’da gezinirken gerçek benliğiyle bağını kaybetmesi, zihninin bir başka gerçekliğe kayması anlatılıyor.

Festivalde Saulė Bliuvaitė’nin yönettiği ‘Akiplėša/ Toksik’ uluslararası yarışmada en iyi film seçildi Altın Leopar ödülünü aldı. ‘Drowning Dry’ filmiyle de Laurynas Bareiša En İyi Yönetmen seçildi.

Ayla Algan’ın son filmi Locarno Film Festivali’nde