Dünya 2023'te 'Barbie'yi konuştu ama hasılatta ona yaklaşabilen tek yapım 'Super Mario' da yılı ekonomik açıdan büyük başarıyla kapattı. Bir milyar dolardan fazla hasılat kazanan filmin yenisi 2026'da gösterime girecek.

Japon konsol ve oyun üreticisi Nintendo, müjdeli haberi bekleyenleri sevindirdi. Mario’nun maceralarının devamı geliyor. Filmin gösterim tarihi ise Nisan 2026. Nisan 2023’teki ilk  ‘Super Mario Kardeşler Filmi’ yapımının devamı niteliğindeki yeni filmin finansmanını Nintendo ile Illumination’ın çatı kuruluşu Universal Pictures üstlenecek. Film Türkiye’de 250 bin kişi tarafından izlendi.

Super Mario tüm zamanların en çok izlenen 50 filminden biri

Serinin tasarımcılarından ve Nintendo Temsilci Direktörü Miyamoto Şigeru konu hakkında “Mario’nun dünyasını daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Parlak ve eğlenceli bir hikayesi olacak” dedi.  Filmin gişede yakaladığı başarı ona aynı zamanda küresel bir unvan da kazandırdı. Elde ettiği gişe gelirinin yanı sıra Super Mario tüm zamanların en çok izlenen 50 filminden biri oldu.

Nintendo’nun 1983’te Mario Bros, 1985’te Super Mario Bros adıyla çıkarttığı oyun ilk olarak Japonya ve Kuzey Amerika’da, daha sonra Avrupa ve Türkiye’de oyun tutkunları ile buluşmuştu. Oyun 80’ler ve 90’lı yıllar boyunca büyük beğeni toplarken milyonlarca tutkunu tarafından oynandı.

Süper Mario’dan süper gişe hasılatı: 1 milyar dolar sınırını geçti