Müzik dünyasının iki yıldızı sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Peşpeşe gelen iki kötü haberden ilki Elton John'dan. İngiliz müzisyen bir gözünde görme kaybı yaşıyor. Queen'in efsane gitaristi Brian May ise felç geçirdi ve sol kolunu kullanamıyor.

50 yıldan uzun bir süredir müziğe yön veren isimlerden olmayı başaran Elton John ve Brian May sağlık sorunları yaşıyor. Birkaç ay önce uzun soluklu dünya turnesi sonrası konserlere veda ettiğini açıklayan Sir Elton John Instagram’dan yaptığı paylaşımla bir gözünde görme sorunu yaşadığını açıkladı.

Elton John’un tedavisi uzun sürecek

Elton John yaptığı açıklamada “Yaz boyunca, maalesef sadece bir gözümde sınırlı görüşe sahip olmama neden olan ciddi bir göz enfeksiyonuyla uğraşıyorum. İyileşiyorum, ancak bu son derece yavaş bir süreç ve etkilenen gözün görüşünün geri gelmesi biraz zaman alacak” dedi. Müzisyenin tedavisi evinde ilaçlarla devam ediyor.

Brian May iyileşme sürecinde

Bir sağlık sorunu haberi de Queen grubunun efsanevi gitaristi Sir Brian May’den geldi. Bir dönem John Moores Üniversitesi’nin rektörlüğünü de üstlenen ve astrofizikçi kimliğiyle çok sayıda bilimsel çalışmaya imza atan May önceki gün felç geçirdi. Tüm zamanların en iyi gitaristlerinden kabul edilen Brian May felce bağlı olarak sol kolunda problem yaşadığını açıkladı. His kaybı yaşadığını belirten gitarist buna rağmen iyileşme periyodunda olduğunu ve yakında kolunu kullanabileceğini açıkladı. May şu an kolunu kullanamamaktan ötürü rahatsızlık duyduğunu ve bunun kendisini korkuttuğunu, ancak doktorlarının yakında bu durumun değişeceğini söylediğini sözlerine ekledi.

Ludovico Einaudi: Böylesine zorlu bir dönemle yeniden yüzleşeceğimizi asla tahmin etmezdim