Oscar ve Grammy ödüllü 'Yüzüklerin Efendisi' müzikleri İstanbul'da yankılanacak. İstanbul Film Orkestrası ve 100 kişilik koronun 20 ve 21 Ekim'deki performanslarının biletleri tükendi. Yoğun ilgi nedeniyle 22 Ekim'de de orkestra sahnede olacak.

‘Yüzüklerin Efendisi’ önce romanı ardından da filmiyle tüm dünyada milyonlarca insana ulaştı. Tolkien’in fantastik evreni Orta Dünya’nın Howard Shore imzalı müzikleri de bu ilgiden üstüne düşen payı almış durumda. Oscar ve Grammy ödüllü şarkılar İstanbul’daki Volkswagen Arena’da gerçekleşecek konserlerle yankılanacak. 20 ve 21 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek iki konserin biletleri çıkar çıkmaz tükenince 22 Ekim’e bir gösteri daha eklendi.

Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk yapımı seyirciyle buluşuyor

Piu Entertainment organizasyonunda İstanbul Film Orkestrası ve 100 kişilik koro bu destansı macerada izleyicilere yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Peter Jackson’ın Oscar rekortmeni üçlemesinin 2001 çıkışlı ilk filmi ‘Yüzük Kardeşliği’ filmini izlerken seyirciler bu kalabalık orkestra ve koronun performansına da tanıklık edecek.

Kırsalda yaşayan sade Hobbitler, Mistik Elfler, Tolkien’in imha edici taş kesicileri olan Cüceler, sanayileşmiş Ork orduları, Orta Dünya’nın kusurlu ancak soylu mirasçısı insanların dünyası Tolkien’in yarattığı Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic, Kara Lisan dillerinde ve İngilizce olarak seslendirilecek eserler eşliğinde gösterilecek. 2400’den fazla kişi tarafından sinemaya taşınan ve Yeni Zelanda’nın büyüleyici doğasında çekilen Yüzük Kardeşliği filmi opera benzeri unutulmayacak türde bir deneyime dönüşecek.

BİFO şefi Carlo Tenan: Konserden önce mutlaka Türk kahvesi içiyorum