Atatürk'ün annesinin hayatına odaklanan 'Zübeyde, Analar ve Oğullar' filmi, 12-22 Ekim'de gerçekleşecek Toronto Güney Asya Uluslararası Film Festivali'nde (IFFSA) açılış filmi olarak izleyiciyle buluşacak.

12-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Toronto Güney Asya Uluslararası Film Festivali’nde (IFFSA) özel bir âna tanıklık edecek. 120’den fazla filmin izleyiciyle buluşacağı festivalin açılışında ‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ gösterilecek. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatına odaklanan film, 12 Ekim’de Toronto’da gösterilecek. Cenk Yaz’ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Aslıhan Güner, Alican Yücesoy, Wilma Elles ve Emre Kınay yer alıyor. Film, Türkiye’de Kanada’daki gösteriminden bir hafta sonra, 20 Ekim Cuma gösterime girecek.

‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ filmi Toronto’da

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre ‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ filmi, THY, Türk Girişimciler ve Kanada Profesyoneller Birliğinin desteğiyle 12 Ekim’de Kanada Toronto’da Cineplex Cinemas Courtney Park’ta ücretsiz olarak gösterilecek. Filmin yapımcılığını Nuri Yıldırım ve Alper Tosun üstlendi. Doç. Dr. Furkan Kaya, tarihçi Ethem Koca ve Tarih TV Baş Editörü Suat Kozluklu ile Prof. Dr. Necmi Ülker’in danışmanlık yaptığı filmin senaryosunu İlber Tekinsoy kaleme aldı.

Aslıhan Güner’in Zübeyde Hanım, Alican Yücesoy da Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı ‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ filmi, 13 Ekim’de Avrupa, ABD, Orta Asya ve Orta Doğu’da vizyona girecek. Filmin ilk tanıtımı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yayınlanmıştı. Film, Osmanlı İmparatorluğu’nun “en uzun yüzyılı” olarak adlandırılan 19. yüzyılın sonlarında Selânik’te başlayıp Cumhuriyetin ilânına kadar olan sürede yaşananlara odaklanıyor.

Müziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyor