İş insanı Ali Sabancı Antalya'da konuk konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıda geçen sene Yunanistan'da ailesiyle birlikte geçirdiği deniz kazasından söz etti.

İş insanı Ali Sabancı Antalya’da katıldığı ANSİAD (Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği) toplantısında geçen yıl Yunanistan’da ailesiyle birlikte geçirdiği deniz kazasından bahsetti. Sabancı kazadan dokuz gün sonra hastanede uyandığında ilk sözlerinin “Herkes hayatta mı” olduğunu söyledi.

Benim iki yaşım var

Sabancı konuşmasına Antalya valisi Hulusi Şahin’le şakalaşarak “Sayın Valim sağ olun geldiniz. İzin verirseniz devlete sorayım. Şu kravatı çıkartabilir miyim, Sayın Valim” sözleriyle başladı: “Şimdi ben buraya geldiğimde düşündüm, insanlar benden ne duymak ister diye kendime sordum. Ben bir hesaba göre 55 yaşındayım, bir hesaba göre 13 aylığım. Şimdi 13 aylık gibi konuşmayacağım, 55 yaşında gibi konuşacağım.”

Bu sözleriyle kazadan sonra bir anlamda kazadan sonra ölümden dönerek ikinci hayatını yaşadığına vurgu yapan Sabancı bazı detaylara değindi: “Şöyle anlatayım, motor kazası yaptım ben. Deniz motoru, ben sürüyordum. Eşimin suratı parçalandı. Ben galiba 10 veya 11 ameliyat oldum. Çocuklarımız vardı teknede, o zaman 20 ve 22 yaşında, suya düştüler. Kayaya çarptık, suya düştüler ama kayaya çarpmadılar.”

Ölünceye kadar öğreneceğim

Sabancı üç hafta evvel aynı yerde benzer bir kaza yaşandığını anlattı: “Teknedekiler, Allah rahmet eylesin, kayaya çarpıp ölmüş. Ben tekneye bindiğimi de hatırlamıyorum. Dokuz gün sonra hastanede uyandığımda başhekime ‘Herkes hayatta mı’ diye sordum. 3-4 ay kadar hastanede kaldım. Her geçen gün büyütmemeyi öğrendim. Öğreniyorum. Ölünceye kadar da öğreneceğim. Hepimiz zaten ümit ediyorum ölünceye kadar gelişeceğiz” dedi.

Geçen yıl 24 Ağustos’ta Yunanistan’ın Leros adasında tatil yapan iş insanı Ali Sabancı eşi Vuslat Doğan Sabancı ve iki çocuğuyla bindiği bot kayalıklara çarpınca ağır yaralanmıştı. Çocukları Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı’nın daha hafif atlattığı kazada eşi Vuslat Doğan Sabancı da ağır yaralanmış, New York’ta bir dizi ameliyat geçirmişti.