İspanya'da bekarlar aşkı ananasla arıyor. Yeni başlayan akımda partner bulma umuduyla gidilen yer bar değil, market. Dolayısıyla söz konusu ananas kokteylde değil, market arabasında...

İspanya’da bekarların partner bulma umuduyla başlattığı bir akım bazı marketlerde kaosa neden oldu, hatta bir olayda polis bile çağırıldı. Nasıl mı?

Öncelikle Mercadona isimli süpermarket zincirinin bir şubesine akşam 7-8 saatleri arasında gitmeniz gerekiyor. Ardından alışveriş arabanıza ters şekilde bir ananas koymalısınız. Sonra doğruca şarapların durduğu bölüme… Burada arabanızda ters ananası gören biri sizi beğenirse arabasını hafifçe sizinkine çarpıyor ve eşleşmiş oluyorsunuz. Sonrası size kalmış…

Akım oyuncu ve komedyen Vivy Lin’in TikTok hesabından paylaşmasıyla yayıldı. Bu zamanda aşkı bulmak zor, malum. Market zincirinin şubelerine alışveriş için değil, ananasla aşkı bulmak için gidenler nedeniyle bazı olaylar yaşandı. Madrid’de bazı marketlerde hiçbir şey satın almadan akşamları oradan oraya market arabasını ittiren gençler olduğu haberleri geldi. Bilbao’da bir şubede 7-8 saatleri arasında kargaşa çıktığı için polis çağırıldı. Ve elbette ananas çılgınlığından market çalışanları da etkileniyor. Sonunda satın alınmadan arabada bırakılan ananasları toplamak onlara kalıyor. Bir çalışanın saat 7 olmadan meyve reyonunda duran ananasları toplayıp depoya kaldırdığı görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi.

Ananasın ilişkiler dünyasında ilk varlık göstermesi bu olay değil. Swinger olarak bilinen partner değiştirenler de bu yönde eğilimleri olduğunu göstermek için ters ananas görüntüsünü kullanıyor.

Marketlerde ilişki arayanların ananas dışında kullandığı ürünler de var. İngiliz gazetesi The Telegraph muhabiri Alice Garnett olayı yerinde deneyimlemek üzere İspanya’ya gitti. Araştırmaları sonucunda market arabasına zeytinyağı koymanın zengin erkek arayışı, mercimek koymanın uzun süreli ilişki arayışı, çikolata şekerleme koymanın tatlı bir kaçamak arayışı olduğunu öğrendi. İki salatalık ise muhtemelen aklınıza gelen ilk şey.

Garnett akımın Lidl marketlerine de yayıldığını öğrenince önce şansını orada denedi. Market arabasına mercimek dışında her şeyi koyduğundan belki, burada şansı yaver gitmedi. Ardından otel odasında giyinip süslenip doğru akımın başladığı Mercadona’ya… Burada görüştüğü güvenlik görevlisi ananasçıların daha çok perşembe ve cuma akşamları geldiğini söyledi. Muhtemelen hafta sonunu yalnız geçirmek istemeyenler partner bulmaya markete geliyordu. Günlerden pazartesiydi. Yine de İspanya’ya kadar gelmişken şansını denemeye karar verdi.

Market arabasında ananaslı erkeklere rastladı bu kez, ancak bunların da yaşı fazla küçüktü. Eli boş şekilde marketten çıkarken aynı güvenlik görevlisi sordu: “No piña?” (Ananas yok mu?). Garnett yanıtladı: “No piña.”

Uzmanı yanıtlıyor: Bugünlerde aşkı bulmak neden daha zor